Se bo tudi letošnja dobitnica oskarja za najboljšo žensko vlogo ločila?

Prekletstvo oskarja: marsikatera igralka se je po prejemu nagrade ločila. Enako je po napredovanju v podjetju.
Fotografija: Oskarje bodo jutri zvečer podelili dvaindevetdesetič. Dogodek bo, tako kot lani, potekal brez voditelja. Največ nominacij si ji prislužil film Joker.
Odpri galerijo
Oskarje bodo jutri zvečer podelili dvaindevetdesetič. Dogodek bo, tako kot lani, potekal brez voditelja. Največ nominacij si ji prislužil film Joker.

Ste vedeli, da je prejemnicam filmske nagrade ameriške filmske akademije, ki bodo podeljene v nedeljo zvečer, poleg vrhunske igralske kariere skupna tudi velika verjetnost, da se bodo ločile? Prav ste slišali.

Izmed 266 poročenih igralk, ki so bile nominirane za oskarja od leta 1936 do danes, se jih je kar 159 ločilo. To je 60 odstotkov. Med njimi so Sandra Bullock, Julie Andrews, Joan Crawford, Bette Davis, Halle Berry, Emma Thompson in Kate Winslet.



Lansko leto je nagrado za najboljšo žensko igralko prejela Olivia Colman za glavno vlogo v filmu The Favourite. Igralka je že od preloma tisočletja poročena z Ed Sinclairjem, ki se mu je v zahvalnem govoru lani na odru tudi ljubeče zahvalila. Kljub temu pa so letos že izbruhnile govorice, da jima v zakonu škriplje, a je zanekrat na srečo ostalo le pri govoricah.



Harvard Business Review in mnogo drugih raziskav ugotavlja, da so uspešne ženske, s tem, ko za svoje delo dobijo priznanje ali napredujejo, korak bližje k ločitvi.

Mehanizem, ki ženskam očitno preprečuje, da bi "imele vse" je na delu tudi v poslu. Nedavno objavljena raziskava švedskih raziskovalcev je odkrila, da se ženske, ki napredujejo na top pozicijo v politiki ali v poslu, z veliko večjo verjetnostjo ločijo v treh letih po napredovanju. Zakaj je temu tako, in kakšen je moški, ki ne zmore prenesti ženskega uspeha, raziskujemo za marčevsko izdajo Delovo poslovne revije Svet kapitala, ki bo izšla 27.februarja. 

Vabimo vas, da se nanjo naročite in izkoristite 20 odstotni popust.



 

Več iz rubrike