Prepoznavni slovenski znamki sta ustvarili vinski sladoled

Ekipi Vinakoper in La Popsi na trg pošiljata inovativni ledeni desert, ki na embalaži nosi tudi oznako 2 odstotka alkohola.
Fotografija: Nastala je nova slovenska sladoledna zgodba, v sodelovanju med La Popsi in Vinakoper. FOTO: Jana & Simon Photography
Odpri galerijo
Nastala je nova slovenska sladoledna zgodba, v sodelovanju med La Popsi in Vinakoper. FOTO: Jana & Simon Photography

Od danes se piše nova slovenska zgodba, razlagajo pri La Popsi in Vinakoper. V Vinski butik Vinakoper v Kopru, trgovine KZ Agraria Koper ter na prodajne police večjih trgovin Spar namreč prihajata La Popsi Bovla in La Popsi Mimoza. Gre za sadno in vinsko kombinacijo sladoleda.

image_alt
Slovenski proizvajalec sladoledov Leone krepi prisotnost v tujini

Pobudo za sodelovanje je dala največja istrska klet Vinakoper: »Po prednovoletni Esenci Istre in velikonočni Altroke Istra smo si čez poletje zaželeli nekaj svežega v vseh pogledih,« je novost komentiral direktor Vinakoper mag. Borut Fakin, ki dodaja, da je refošk sicer zahtevnejše in močnejše vino po katerem običajno posežemo v hladnejših dneh, zdaj pa dobiva poletno različico. Ob refošku so v hladno zmrzlino spremenili tudi muškat.

Novi La Popsiki sta partnerja predstavila na dogodku v ljubljanskem Figovcu. FOTO: Jana & Simon Photography
Novi La Popsiki sta partnerja predstavila na dogodku v ljubljanskem Figovcu. FOTO: Jana & Simon Photography

Novost v proizvodnjem postopku

Kot pojasnjujejo ustvarjalci omenjene novosti, sta La Popsi Bovla in La Popsi Mimoza zamrznjen desert na palčki, eden iz refoška v kombinaciji z jagodo, drugi iz muškata v kombinaciji s pomarančo. »Bistvo La Popsik je kljub novi, mamljivi kombinaciji z avtohtonim slovenskim vinom ostalo nespremenjeno. Kupca čaka sadna eksplozija, ki pa mu prinaša popolnoma novo izkušnjo. Neklasično sladoledno, pa vseeno tako domačo in poznano. Verjamemo, da smo s tem našli kombinacijo, ki bo k poletni osvežitvi pritegnila tako mlade kot starejše kupce,« zamrznjeni desert opiše soustanoviteljica La Popsi Karmen Meze.

Izdelek pa ni novost zgolj na trgovskih policah, kot razlagajo pri Vinakoper in La Popsi, je novost tudi v proizvodnem postopku, saj kombiniranje sadja in vina zahteva nekaj posebnih proizvodnih procesov. Ekipama je tako uspelo inovirati ledeni desert, ki vsebuje 2 odstotka alkohola.

Več iz rubrike