Prepoznavni slovenski znamki sta ustvarili vinski sladoled
Od danes se piše nova slovenska zgodba, razlagajo pri La Popsi in Vinakoper. V Vinski butik Vinakoper v Kopru, trgovine KZ Agraria Koper ter na prodajne police večjih trgovin Spar namreč prihajata La Popsi Bovla in La Popsi Mimoza. Gre za sadno in vinsko kombinacijo sladoleda.
Pobudo za sodelovanje je dala največja istrska klet Vinakoper: »Po prednovoletni Esenci Istre in velikonočni Altroke Istra smo si čez poletje zaželeli nekaj svežega v vseh pogledih,« je novost komentiral direktor Vinakoper mag. Borut Fakin, ki dodaja, da je refošk sicer zahtevnejše in močnejše vino po katerem običajno posežemo v hladnejših dneh, zdaj pa dobiva poletno različico. Ob refošku so v hladno zmrzlino spremenili tudi muškat.
Odgovorno pitje alkoholnih pijač
Zaradi vsebnosti alkohola sta novi La Popsiki postali tudi nosilki pobude odgovornega pitja in varnega prometa. Borut Fakin je glede delovanja na področju odgovornega pitja pijač z vsebnostjo alkohola povedal, da so v Vinakoper v zadnjih letih okrepili svoje delovanje in v luči tega lani nagovarjali skozi digitalno kampanjo Pridi varno domov. »Z La Popsikami čutimo, da se odpirajo vrata do senzibilne javnosti, ki odnos do pitja alkohola šele gradi, zato smo se odločili prihod tega inovativnega izdelka na trg podkrepiti tudi s pobudo »Ko ližeš, ne vozi«. Kupce naših La Popsik želimo osveščati o tem, kako pomembna je varnost v prometu in kako pomembno je zgraditi zdrav, spoštljiv odnos do slovenske vinske tradicije,« je še pojasnil.
Novost v proizvodnjem postopku
Kot pojasnjujejo ustvarjalci omenjene novosti, sta La Popsi Bovla in La Popsi Mimoza zamrznjen desert na palčki, eden iz refoška v kombinaciji z jagodo, drugi iz muškata v kombinaciji s pomarančo. »Bistvo La Popsik je kljub novi, mamljivi kombinaciji z avtohtonim slovenskim vinom ostalo nespremenjeno. Kupca čaka sadna eksplozija, ki pa mu prinaša popolnoma novo izkušnjo. Neklasično sladoledno, pa vseeno tako domačo in poznano. Verjamemo, da smo s tem našli kombinacijo, ki bo k poletni osvežitvi pritegnila tako mlade kot starejše kupce,« zamrznjeni desert opiše soustanoviteljica La Popsi Karmen Meze.
Izdelek pa ni novost zgolj na trgovskih policah, kot razlagajo pri Vinakoper in La Popsi, je novost tudi v proizvodnem postopku, saj kombiniranje sadja in vina zahteva nekaj posebnih proizvodnih procesov. Ekipama je tako uspelo inovirati ledeni desert, ki vsebuje 2 odstotka alkohola.
Več iz rubrike
Nova razkošna nepremičnina Jennifer Anniston
Zvezdnica serije Prijatelji Jennifer Anniston je nedavno kupila razkošno nepremičnino od Oprah Winfrey.
Kaj možgane ohranja aktivne in zmanjšuje tveganje za demenco?
Strokovnjaki so 11 let analizirali podatke o zdravstvenem stanju več kot 500.000 ljudi, ki ob zaposlitvi niso imeli demence.