Potrjeno! Celine Dion (končno) prihaja na Hrvaško

Svetovna turneja, ki je bila že dvakrat prestavljena, se bo končno zgodila 25. junija 2022.
Fotografija: Težko pričakovani koncert v Zagrebu se bo zgodil 25. junija 2022 Foto: Arhiv Star produkcija
Odpri galerijo
Težko pričakovani koncert v Zagrebu se bo zgodil 25. junija 2022 Foto: Arhiv Star produkcija

Koncert kanadske pevke Celine Dion bi se moral prvič zgoditi že junija 2020, vendar je bil zaradi pandemije prestavljen. Naslednji koncert je bil predviden junija 2021, vendar se tudi ta ne bo zgodil. Zdaj so iz zagrebške Arene potrdili, da se vendarle koncert bo zgodil in sicer 25 junija 2022. Za koncert, ki je bil predviden junija 2020, so v eni uri prodali več kot 5 tisoč vstopnic. Organizatorji pravijo, da že kupljene vstopnice veljajo tudi za novi datum.

image_alt
Hrvatica, ki se je z modnimi torbicami prebila v New York

Nove in stare uspešnice


Koncert v Zagrebu je del njene svetovne turneje »Courage«, poimenovan po njenem zadnjem albumu, ki je luč sveta ugledal novembra 2019. Tako lahko oboževalci pričakujejo, da bodo slišali »Lying Down«, »Courage«, »Imperfection«, poleg starejših uspešnic seveda.

Celine Dion je zaslovela z zmago na Evroviziji leta 1988. Če kdo ni postal njen oboževalec po zmagi na Evroviziji, pa jo je zagotovo vzljubil po ogledu filma Titanic. Njena pesem »My Heart Will Go On«, je tako rekoč himna tega celovečerca.
 

Tudi na Dunaju


Svetovna turneja Dionove se bo začela 25 maja 2022 v Birminghamu, točno en mesec pred napovedanim koncertom v Areni Zagreb. Organizatorji se koncerta veselijo in so glede prodaje vstopnic optimistični. Poleg Hrvaške pa bo Celine Dion razveselila še oboževalce v drugih evropskih državah. Najbližja mesta, kjer se lahko slovenski oboževalci udeležijo njenega koncerta, sta poleg Zagreba še Dunaj in Budimpešta.
Andrea Bocelli je le eden izmed glasbenih umetnikov, s katerimi je sodelovala Celine Dion. Foto: Shannon Stapleton / Reuters
Andrea Bocelli je le eden izmed glasbenih umetnikov, s katerimi je sodelovala Celine Dion. Foto: Shannon Stapleton / Reuters

 

Najnovejši album posvetila možu


Turneja 2022 bo prva po smrti moža, ki je leta 2016 preminul zaradi raka. Album »Courage« je posvetila njemu. V karieri je prodala več kot 250 milijonov albumov, nekaj tudi v francoskem jeziku. Niso pa samo albumi dokazi njenih dosežkov v svetu glasbe. V svoji karieri je namreč osvojila kar nekaj glasbenih nagrad, poleg dveh oskarjev in sedem grammyjev, je lastnica še 20 kanadskih nagrad. Leta 2004 ji je bil dodeljen naziv najbolj prodajane glasbene umetnice. Billboard Music Awards pa ji je leta 2016 dodelil nagrado za življenjsko delo.

Celine Dione je glasbena umetnica, ki je v svoji karieri že večkrat dokazala, da ne zna razočarati. Težko pričakovani koncert, ki se bo zgodil 25. junija 2022 v Zagrebu, bo zagotovo prava poslastica za vse njene oboževalce.
 
 
 
 

Več iz rubrike