Najdražji božični pulover na svetu

Stilist Aidan Liban je izdelal božični pulover posut s kristali Swarovski. Vrtoglava cena 35.000 evrov pulover uvršča med najdražja božična oblačila na svetu.
Fotografija: Najdražji božični pulover. Foto: Posnetek zaaslona/Daily Mail
Odpri galerijo
Najdražji božični pulover. Foto: Posnetek zaaslona/Daily Mail

Mladi umetnik Aidan Liban je porabil vse prihranke, da bi izdelal najdražji božični pulover, del denarja od prodaje pa namerava podariti dobrodelnim organizacijam.

image_alt
Osupljiv dvorec, ki ga ima v lasti Trumpova hči

Idejo dobil med delom v dobrodelni organizaciji

Kot navaja Daily Mail, je londonski umetnik oblačilo izdeloval šest mesecev, pri tem pa porabil več kot 8000 evrov. Pulover se ponaša z dizajnom severnega jelena iz 24-karatne zlate niti na podlogi iz italijanske svile, okrašen z diamantnimi srebrnimi zvezdicami, posut pa je s kristali Swarovski. Liban namerava pulover prodati za 35.000 evrov, še navajajo tuji mediji.

Do tega rekorda je za najdražji božični pulover veljal pulover, ki so ga leta 2016 izdelali v podjetju Tipsy Elves v vrednosti 28.000 evrov.

Mladi umetnik in stilist slavnih je dejal, da se mu je ideja za božični pulover porodila med pandemijo covida-19 lansko leto, ko je s skrajšanim delovnim časom delal v dobrodelni organizaciji. Za projekt je porabil več kot 3000 ur in 8000 evrov, zdaj pa upa, da ga bo lahko prodal za 35.000 evrov.

image_alt
Koliko zasluži Lewis Hamilton?

»Imel sem vizijo, ki sem jo uresničil. Želel sem ustvariti nekaj veličastnega in privlačnega, kar mi je uspelo,« je dejal Liban in dodal, da je pri izdelavi veliko improviziral.  

Največ časa mu je vzelo iskanje popolnega materiala

Projekt je začel decembra 2020, pred začetkom izdelave pa mu je veliko časa vzelo iskanje pravih materialov. Kot navaja Daily Mail, je bila 24 karatna svila naročena v specializirani francoski trgovini in je stala 3500 evrov, 150 diamantov na ovratniku puloverja pa je bilo kupljenih od specialista v Hatton Gardenu, za kar je Liban odštel skoraj 6000 evrov.

Glavni del puloverja je izdelan iz volne in bombaža, podložen pa je s čudovito svilo kar naredi pulover zelo mehak na otip. »Diamanti imajo majhne pomanjkljivosti kar pomeni, da niso ustrezni za nakit, so pa kot nalašč za pulover,« je povedal Liban in dodal, da je trajalo veliko časa, da je našel popolne.

Foto: Posnetek zaaslona/Daily Mail
Foto: Posnetek zaaslona/Daily Mail

Diamanti so vdelani v srebrne zvezde, severni jelen pa ima okrog vratu celo zlati medaljon Swarovski.

Vendar kot je povedal Liban ni material tisti, ki določa ceno puloverju, ampak njegov čas. Pulover je izdeloval skoraj pol leta in mu je komaj uspelo, da je ob božičnih praznikih pripravljen za prodajo.

»To sem skrival pred svojimi prijatelji in družino, a ko sem projekt razkril, so bili zelo navdušeni,« je še pred prodajo povedal Liban in dodal, da si želi da bi pulover navdušil ljudi in razbil mračnost v teh čudnih časih.

image_alt
Najlepša novoletna voščila za poslovne partnerje

Več iz rubrike