Milijarderji z največ otroki

Frank VanderSloot: »Biti starš je najpomembnejši poklic v življenju. Je tudi najbolj nagrajujoč.«
Fotografija: Otroci so naše največje bogastvo. Foto: Shutterstock
Odpri galerijo
Otroci so naše največje bogastvo. Foto: Shutterstock

Nedavno so sodni dokumenti razkrili, da je 51-letni tehnološki milijarder in podjetnik Elon Musk novembra 2021 na skrivaj povil dvojčka s Shivon Zilis, vodilno uslužbenko v Muskovem podjetju Neuralink in ravno mesec dni pred tem, ko je z nekdanjim dekletom Grimes dobil hčerko prek nadomestne matere.

image_alt
Musk po novici o desetem otroku: skrbim za rast prebivalstva v ZDA

Najbogatejši Zemljan - vreden več kot 200 milijard dolarjev - ima zdaj devet otrok s tremi ženskami, med njimi trojčke in dva kompleta dvojčkov. Deseti otrok, njegov prvorojenec, je umrl pri desetih tednih.

»Otroci so tega vredni, če je le mogoče, nameravam v svojih podjetjih znatno povečati ugodnosti za varstvo otrok,« je zapisal na Twitterju v odgovor na vprašanje osebe, zakaj ljudje zaradi finančnih razlogov ne bi smeli imeti otrok.

Dodal je, da namerava Muskova fundacija donirati neposredno družinam in da bodo podrobnosti objavljene v bližnji prihodnosti. »Upam, da boste imeli velike družine, in čestitke tistim, ki jih že imate!« je tvitnil.

Najbogatejši Zemljan ima zdaj devet otrok s tremi ženskami. Foto: REUTERS/Mike Blake
Najbogatejši Zemljan ima zdaj devet otrok s tremi ženskami. Foto: REUTERS/Mike Blake

Musk pa še zdaleč ni edini milijarder, ki je poskrbel za baby boom. V ZDA je 22 milijarderjev s sedmimi ali več otroki, med njimi sta tudi filmski režiser Steven Spielberg in lastnik ekipe New York Mets Steve Cohen, navaja Forbes.

Milijarder z največ otroki - ima jih 15 - je Suhail Bahwan iz Omana. Kateri znani milijarderji imajo tudi veliko otrok?

Frank VanderSloot, 14 otrok

VanderSloot, ustanovitelj in izvršni direktor podjetja Melaleuca, je odraščal na kmetiji v severnem Idahu, kot najstnik je spremenil vero, kasneje pa postal velik republikanski donator. Zdaj ima 73 let, šest otrok iz prvega zakona in osem iz prvega zakona sedanje žene. Poročena sta že 26 let.

Farris Wilks, 11 otrok

Titan naftne industrije in njegova žena Jo Ann sta povezana s konservativnimi krščanskimi skupinami in organizacijami PAC ter sta darovala 125.000 dolarjev za kampanjo Mitta Romneyja leta 2012 in predsedniško kandidaturo Teda Cruza leta 2015. Donacijo sta namenila tudi kampanji za ponovno izvolitev Donalda Trumpa.

image_alt
Elon Musk nima spolnih odnosov in ni imel afere

David Duffiel, 10 otrok

Ustanovitelj podjetij za programsko opremo Workday in PeopleSoft, Duffield in njegova žena Cheryl imata 10 otrok (pet od njih sta posvojila), sedem vnukov, štiri papige in štiri pse. Njegova neprofitna organizacija Maddie's Fund je razdelila 255 milijonov dolarjev nepovratnih sredstev skupinam, ki se ukvarjajo z dobrobitjo živali in odpravljanjem zavetišč po ZDA.

Jerry Moyes, 10 otrok

Moyes je leta 1966 z očetom ustanovil podjetje Swift Transportation z enim tovornjakom, s katerim je prevažal bombaž in uvoženo jeklo med Arizono in Kalifornijo. Z ženo Vickie sta poročena od osemdesetih let prejšnjega stoletja in imata skupaj 10 otrok.

Nelson Peltz, 10 otrok

Ustanovitelj sklada in aktivistični vlagatelj ima med tremi zakoni 10 otrok, trenutno pa je poročen z nekdanjo manekenko Claudio Heffner. Hčerka Nicola je igrala v filmih Transformerji in Bates Motel; maja se je na razkošnem tridnevnem poročnem slavju na očetovem posestvu ob oceanu v Palm Beachu poročila z Brooklynom Beckhamom, sinom britanskega nogometnega zvezdnika Davida Beckhama in nekdanje Spice Girl Victorie Beckham. Sin Will Peltz je igral v filmu Moški, ženske in otroci.

image_alt
Srečni bogataši

Fred Smith, 10 otrok

Ustanovitelj družbe FedEx ima 10 otrok iz dveh zakonov. Njegov sin Richard naj bi še letos prevzel vodenje FedExovega oddelka Express. Sin Arthur je glavni trener moštva Atlanta Falcons. Drugi sin, Cannon, najmlajši od desetih, je igral nogomet na univerzi v Memphisu in je zdaj operativni direktor podjetja H&H Services Group.

Elon Musk, 9 otrok

Musk ima devet otrok. S kanadsko pisateljico Justine Wilson, s katero je bil poročen med letoma 2000 in 2008, ima šest otrok. Njun prvi otrok je umrl pri desetih tednih. Par je nato imel dvojčke, ki so jim sledili trojčki. Musk ima dva otroka tudi z glasbenico Grimes. Prvi se je rodil marca 2020, drugi pa decembra 2021. Novembra 2021 je imel dvojčka tudi s sodelavko Shivon Zilis, ki dela v podjetju Neuralink.

image_alt
Koliko so vredni člani klana Kardashian?

Več iz rubrike