Mama s prodajo modelov za piškote lani zaslužila 230.000 dolarjev

Odkar je leta 2018 odprla svojo trgovino, je mama petih otrok zaslužila skoraj 475.000 dolarjev. Navdih za posel je črpala iz želje, da se reši dolgov.
Fotografija: 40-letna uspešna podjetnica v svoji domači pisarni. Foto: Tasia Jensen
Odpri galerijo
40-letna uspešna podjetnica v svoji domači pisarni. Foto: Tasia Jensen

Cathy Twitchell je leta poskušala svoje hobije spremeniti v dohodke. 40-letnica, ki je tudi mama petih otrok, je namreč prvič odprla svojo trgovino na platformi Etsy leta 2007, ko se je preizkusila s prodajo svojih izdelkov kot so beležke, prešite odeje in rezbarije po lesu. Vidnejšega uspeha ji to ni prineslo. Ko je vstopila v svet skupnosti ljudi, ki so predani umetnosti dekoraciji piškotov, so se stvari začele spreminjati.

image_alt
Slavni bogataši, ki imajo v lasti zasebne otoke

Navdih za posel je črpala iz želje, da se reši dolgov

​Pričelo se je tako, da ji je mož v začetku leta 2018 podaril 3D-tiskalnik. Po mesecu mučenja s tehnologijo in programi, da bi dobila izdelek, ki bi ga lahko prodala, je novembra istega leta odprla spletno trgovino Oquirrh Mountain Cookies na platformi Etsy.

»Preden sem začela s svojim poslom, smo imeli dva avtomobilska posojila, dolg s kreditno kartico in hipoteko. Finančno smo bili nestabilni. Ker sem nam želela pomagati rešiti se dolgov, sem pričela postranski posel,« je povedala za spletni portal Grow.

3D tiskalniki, ki ustvarjajo modelčke za piškote. Foto: Tasia Jensen
3D tiskalniki, ki ustvarjajo modelčke za piškote. Foto: Tasia Jensen

V začetku je bila brez pričakovanj. Upala je, da bo dobila eno ali dve naročili na dan, zdaj se ukvarja s 30-50 naročili na dan, pri čemer se vsak rezalnik proda za 4-7 dolarjev.

Poslovna priložnost v prodaji modelčkov za piškote

Ko je podjetje Twitchell začelo cveteti, je lahko pomagala svoji družini, da se reši dolgov in prvič prične vlagati. Ko je bil njen mož leta 2021 zaradi pandemije odpuščen iz službe, je Twitchellova lahko preživljala družino.

Preden je zaslužila svojih prvih 100.000 dolarjev, si ni mogla predstavljati zaslužka toliko denarja. Toda ni ostalo le pri tej vsoti. 

Proces ustvarjanja. Foto: Tasia Jensen
Proces ustvarjanja. Foto: Tasia Jensen

Odkar je leta 2018 odprla svojo trgovino je podjetnica zaslužila skoraj 475.000 dolarjev. Samo v letu 2021 je ustvarila 230.000 dolarjev od prodaje. Prodala je več kot 70.000 modelčkov za piškote. Vsak model je oblikovala v 3D različici kar iz svojega doma. 

image_alt
Svetovni bogataši, ki niso nikoli dokončali študija

Tovrstnega uspeha si pred nekaj leti ni obetala, saj je bil njen mož edini, ki je doprinesel zaslužek za njihovo 7-člansko družino.  

Lahko upočasni, ko mora upočasniti

Od začetka svojega posla, je Twitchellova svojo zbirko tiskalnikov s katerimi izdeluje modele, povečala na 18. Medtem, ko se modelčki za piškote tiskajo, sama oblikuje nove rezalnike, jih oddaja v svojo trgovino in pripravlja končne rezalnike za pošiljanje.

Dela po ves dan, vsak dan, tudi v dneh, ko je trgovina zaprta za nova naročila. Kljub izzivom, ker sama vodi podjetje, je to še vedno nekaj, kar najbolje deluje za 40-letnico. Svoje podjetje namerava še naprej ohranjati majhno, da ga bo lahko vodila sama. Glede dinamike svojega dela pravi: »Lahko upočasnim, ko moram upočasniti in lahko pospešim, ko moram pospešiti. Ne zdi se mi, da bi to lahko storila pri drugi vrsti dela.«

image_alt
22-letnica, ki s kozmetiko zasluži več kot 120.000 evrov letno

Več iz rubrike