Nova veganska čokolada velik hit; v hipu razprodana

Lindt je predstavil novo serijo čokoladnih izdelkov. Tokrat je navdušil z vegansko mlečno čokolado.
Fotografija: Lindt navdušil z novo vegansko čokolado. Foto: Reuters
Odpri galerijo
Lindt navdušil z novo vegansko čokolado. Foto: Reuters

Lindt je prepoznavna švicarska blagovna znamka čokoladnih izdelkov z dolgoletno tradicijo. Svoje stranke navdušuje z raznovrstnimi čokoladnimi dobrotami. Kot poroča Plant Based News, je blagovna znamka tokrat presenetila še z eno novostjo; z vegansko mlečno čokolado.
 

Na trgovskih policah Združenega kraljestva


Veganska čokolada je trenutno na voljo na trgovskih policah v Združenem kraljestvu. Namesto kravjega je bilo pri njeni izdelavi uporabljeno ovseno mleko. Zaenkrat so v ponudbi trije okusi – čokolada s piškoti, z lešniki in s slano karamelo. Čokolada je pakirana v embalažo, ki je izdelana iz materiala, ki ga je možno popolnoma reciklirati. V ovitku se nahaja 100 g čokolade veganske čokolade Lindt.


Kmalu po tem, ko je trgovec The Conscious Candy Company naznanil, da bo kot prvi začel prodajati Lindtovo vegansko čokolado, je že pošla zaloga izdelkov s polic.

»Čim vidite to čokolado na naših policah, jo vzemite, sicer je kmalu ne bo več tam,« so predstavniki trgovine The Conscious Candy Company opozorili svoje kupce. Ker zaloge Lindtove veganske čokolade tako hitro pojenjajo, se lahko zainteresirane stranke naročijo na novico o tem, kdaj bodo nove zaloge čokolade spet na policah.
 

Čedalje več ponudnikov veganske čokolade


Kot poroča TheVeganKind, Lindt za novo vegansko čokolado v obdobju prihajajočih decembrskih praznikov načrtuje veliko oglaševalsko kampanjo, s katero bo na novo serijo izdelkov opozoril čim širši krog ljudi. Sicer pa Lindt ni edini, ki ponuja izdelke iz veganske čokolade. Glede na to, da se čedalje več ljudi po celem svetu zaradi zdravstvenih kot tudi etičnih razlogov odloča za prehod na rastlinsko prehrano, imajo tovrstni izdelki vsekakor velik potencial na trgu.


Blagovna znamka Lindt deluje že od leta 1845, sama zgodba podjetja pa se je začela še nekoliko prej, leta 1836. V tistem času je Švicar David Sprüngli-Schwarz s svojim sinom Rudolfom Sprüngli-Ammannom kupil malo slaščičarno v starem delu Zuricha. Oče in sin sta ustanovila tudi malo tovarno, ki jima je v začetku služila za proizvodnjo čokolade. Podjetje se sicer uradno imenuje Chocoladefabriken Lindt & Sprüngli AG.
 

Več iz rubrike