Jahta, ki izgleda kot vesoljsko plovilo

Royal Alpha One je eden izmed futurističnih konceptov jaht, ki ima na strehi panoramski jacuzzi.
Fotografija: Posebnost jahte je panoramski jacuzzi in velik ležalnik na strehi. Foto: posnetek zaslona/CNN
Odpri galerijo
Posebnost jahte je panoramski jacuzzi in velik ležalnik na strehi. Foto: posnetek zaslona/CNN

Italijanski oblikovalski studio Lazzarini, ki je sinonim za avantgardne modele, je predstavil koncept jahte, ki je po izgledu zelo futuristična. Royal Alpha One je 20-metrsko plovilo, ki izgleda kot vesoljska ladja. Zdi se, da je do navdiha za design prišlo na podlagi Royal Jet Capsule, ki po izgledu deluje, kot da je naravnost iz znanstvenofantastičnega filma, in je do sedaj ena najbolj priljubljenih stvaritev, ki so jih izdelali pri Lazzarini. Royal Alpha One ji je podobna, vendar s to razliko, da gre še za večjo in kompleksnejšo jahto. 

image_alt
Flying Fox največja in najdražja jahta na voljo za najem

Dolga le 20 metrov, vendar daje občutek superjahte

Oblikovalci so Royal Alpha One zasnovali v kombinaciji črne, sive in zelene barve. Ladja ima fotokromne steklene prostore. Obsega tri palube in lahko sprejme do 20 potnikov. Futuristična jahta ima poleg prostornih bivalnih prostorov na glavni palubi v spodnjem delu tri spalnice z lastnimi kopalnicami. Vključena je tudi jedilnica in kabina za dva člana posadke.

Notranjost jahte. Foto: Studio Lazarini
Notranjost jahte. Foto: Studio Lazarini

Posebnost jahte je panoramski jacuzzi in velik ležalnik na strehi. V prostem razgledu na morje lahko potniki uživajo tudi na zadnjem delu jahte, kjer se nahaja namensko odprti prostor. Po drugi strani se lahko pustolovci zahvaljujoč se plavalni ploščadi sproščajo ob potapljanju, navaja Luxury Launches.  

Posebnost jahte je panoramski jacuzzi in velik ležalnik na strehi. Foto: posnetek zaslona/Luxury Launches
Posebnost jahte je panoramski jacuzzi in velik ležalnik na strehi. Foto: posnetek zaslona/Luxury Launches

Jahta naj bi luč sveta ugledala do konca leta 2023

Royal Alpha One deluje na dvojem ali trojnem pogonskem sistemu Volvo IPS. Možno je izbrati tudi povsem električni način jadranja, ki ga poganja vodik. Vrednost projekta znaša več kot 3,5 milijona evrov. Model trupa jahte je že dokončan. Pri Lazzarini načrtujejo, da bo celotna izdelava trajala od 15 do 16 mesecev.

Royal Alpha One je eden izmed številnih novih vznemirljivih konceptov jaht, ki so bile razkrite v zadnjih mesecih. V studiu Lazzarini upajo, da bodo čim prej našli kupca in da bo jahta, ki po izgledu spominja na vesoljsko ladjo, postala resničnost do konca leta 2023.

image_alt
Jahtni mogotec Denis Suka je predstavil koncept nove superjahte

Več iz rubrike