33-letnica, ki dela zgolj 10 ur tedensko in potuje z jadrnico

V zadnjih petih letih je z vlaganji v različne finančne produkte zaslužila povprečno 760.000 dolarjev pasivnega prihodka na leto.
Fotografija: Michelle Schroeder-Gardner. Foto: Sydney Hampton Photography
Odpri galerijo
Michelle Schroeder-Gardner. Foto: Sydney Hampton Photography

Michelle Schroeder Gardner je leta 2011 ustvarila blog o denarju in življenjskem slogu Making Sense of Cents. Sprva se mu je posvečala občasno, saj je pri 22-letih bila finančnica, ki je zaslužila 40.000 dolarjev na leto. Ker je odplačevala študentska posojila, je s finančnim blogom spremljala in delila napredek glede svojih finančnih ciljev.

image_alt
24-letna umetnica zaslužila 265.000 evrov v manj kot letu dni

Pričetek finančnega bloga

Pisanje bloga Making Sense je bil sprva hobi, toda približno šest mesecev po pisanju jo je prijatelj povezal s podjetjem, ki je želelo, da zanje napiše sponzorirano objavo. Plačali so ji 100 dolarjev, da je dosegla svojih 50.000 mesečnih obiskovalcev spletnega mesta.

Po tem je pričela preučevati druge blogerje, ki so služili s svojim pisanjem. Pogosteje je objavljala na svojem spletnem mestu in nadaljevala s pisanjem sponzoriranih objav, tako da se je obrnila na blagovne znamke, s katerimi je videla, da sodelujejo drugi blogerji.

V dveh letih je zaslužila več kot prej v redni službi

V samo dveh letih je zaslužila okoli 5000 do 10.000 dolarjev na mesec - več kot je zaslužila v svoji redni službi. Ko je leta 2013 v celoti odplačala študentska posojila, se je odločila, da pusti službo in se prične z blogom ukvarjati polni delovni čas.

Nomadski življenjski slog ji omogoča, da več časa preživlja s svojo družino. Foto: Michelle Schroeder-Gardner
Nomadski življenjski slog ji omogoča, da več časa preživlja s svojo družino. Foto: Michelle Schroeder-Gardner

Prvih nekaj let je skoraj vsak dan objavljala nove objave. Potem je povečala svojo prisotnost na družbenih medijih. Zdaj ima 110.000 sledilcev na Facebooku, kjer objavlja večkrat na dan in 161.000 sledilcev na Pinterestu, kjer objavlja približno dvakrat na teden. Več kot 130.000 ljudi predstavlja tudi naročnike na njeno e-pošto.

S čim zasluži 760.000 dolarjev pasivnega prihodka letno?

Z leti je pričela ustvarjati več pasivnih virov dohodka. Leta 2016 je pričela s svojim prvim tečajem bloganja. Danes piše in objavlja bloge samo enkrat ali dvakrat na teden. V zadnjih petih letih je zaslužila več kot 4.000.000 dolarjev bruto prihodkov.

33-letnica ima tri glavne veje pasivnega dohodka, ki so pridruženi marketing, prodaja tečajev in prikazno oglaševanje.

33-letnici živi svoj idealni življenjski slog: dela le 10 ur na teden in polni delovni čas potuje z jadrnico. Foto: Michelle Schroeder-Gardner
33-letnici živi svoj idealni življenjski slog: dela le 10 ur na teden in polni delovni čas potuje z jadrnico. Foto: Michelle Schroeder-Gardner

Provizije za pridruženo oglaševanje predstavljajo približno 50 odstotkov prihodkov. Plačana je za usmerjanje ali prodajo partnerskim blagovnim znamkam prek povezav na svojem spletnem dnevniku – vključno z objavami, ki so bile ustvarjene pred meseci ali leti in jih je še vedno mogoče odkriti prek Googla, njenih kanalov družbenih medijev in spletnega mesta.

image_alt
Donosni posli z blagovnimi znamkami s katerimi služi David Beckham

Približno 20 odstotkov prihodka prihaja iz prodaje tečajev, prodaja namreč dva tečaja bloganja. Prav tako ustvarja pasivni dohodek s provizijami za prikazno oglaševanje prek Adthrive. Plačana je, ko bralci vidijo ali kliknejo samodejno ustvarjen oglas na njenem blogu. Preostali del svojih pasivnih prihodkov ustvarja tudi s pomočjo mrežnega marketinga.

Nomadski življenjski slog in upokojitev po želji

Poleg pisanja blogov z možem vlagata tudi posamezne delnice in naložbene račune, ker želita nenehno povečevati možnosti za pasivne prihodke. Enajst let pozneje je njen blog presegel njene najbolj nore sanje. V zadnjih petih letih je z vlaganji v prave finančne produkte in drugimi finančnimi odločitvami zaslužila povprečno 760.000 dolarjev pasivnega prihodka na leto.

Z možem sta dosegla finančno neodvisnost in privarčevala dovolj, da se lahko upokojita kadar želita. To je 33-letnici omogočilo, da živi svoj idealni življenjski slog: dela le 10 ur na teden in polni delovni čas potuje z jadrnico. Redno se potaplja, raziskuje in hodi na pohode. Najboljše od vsega pa je, da ima veliko časa za šestmesečno hčerko.

image_alt
Jahtni mogotec Denis Suka je predstavil koncept nove superjahte

Več iz rubrike