Najboljše restavracije v Zagrebu

Kulinarična scena v hrvaški prestolnici zadovolji tudi najbolj petične gurmane.
Fotografija:
Odpri galerijo

Živahna mednarodna prestolnica ima vedno boljšo gurmansko ponudbo. Tako je namreč ocenila ekipa Gault & Millau. Hrvaška izdaja drugega mednarodno najbolj znanega vodnika navaja nekaj najboljših restavracij v Zagrebu, ki poskrbijo za posebno gurmansko doživetje.   

image_alt
Teden restavracij: Začelo se je sprejemanje rezervacij

NAV

Eden najboljših hrvaških kuharjev Tvrtko Šakota je nedavno odprl restavracijo NAV, ki ponuja eno najbolj zanimivih gurmanskih izkušenj v Zagrebu in okolici. Zunanji napis naznanja domačo hrvaško kuhinjo, notrajnost restavracije pa izžareva domačnost kljub vrhunski kulinariki. Posebnost restavracije je samo en meni, ki je sestavljen iz 16 hodov. Cena degustacijskega menija je 118 evrov.

Foto: Posnetek zaslona/Total Croatia
Foto: Posnetek zaslona/Total Croatia

Zinfandel’s Hotel Esplanade

Impresivna in elegantna restavracija v zagrebškem hotelu Esplanade je dobila ime po sorti grozdja Zinfandel, ki je hkrati tudi njegov zaščitni znak. Restavracija je idealna izbira za vse priložnosti. Kuharski mojstri namreč obvladajo kulinariko z vsega sveta in tako zadovoljijo še najbolj petične goste. Jedilnik se sezonsko spreminja, za obrok pa je treba odšteti 66 evrov.

Foto: Posnetek zaslona/Total Croatia
Foto: Posnetek zaslona/Total Croatia

ManO2

Gastronomsko identiteto restavracije je oblikoval priznani chef Hrvoje Kroflin s svojim sodobnim pristopom do vrhunskih sestavin. Navdih črpa iz tradicionalnih hrvaških jedi, katerim doda svoj pečat. Restavracija je opremljena z lesom, kar daje prostoru posebno toplino. Glavna atrakcija je polodprta kuhinja s stekleno steno.

Cena degustacijskega menija je od 69 do 90 evrov.

image_alt
Gault&Millau: Osem slovenskih restavracij prejelo naziv najboljših

Noel

Restavracija Noel velja za zvezdo lokalne kulinarične scene, predvsem po zaslugi glavnega chefa in njegovih interpretacij tradicionalnih hrvaških jedi, kot so štruklji. Restavracija se lahko pohvali z eno najboljših ekip v Zagrebu, navaja Total Croatia.

Za degustacijski meni je treba odšteti 125 evrov.

Bistro Apetit

Restavracija, obdana s parkom, se nahaja v stanovanjskem predelu mesta. Steklene stene gostom dajejo občutek, da sedijo sredi narave, medtem ko svoje brbončice razvajajo z vrhunsko kulinariko.

Foto: Posnetek zaslona/Total Croatia
Foto: Posnetek zaslona/Total Croatia

Notranjost je urejena v minimalističnem, a hkrati elegantnem slogu. Jedilnik je razdeljen na več poglavij, najbolj pa drzno in moderno kuhinjo opiše degustacijski meni, za katerega je treba odšteti 98 evrov.

Dubravkin put

Nekoč tipična zagrebška gostilna, v kateri so stregli klobase, je pred nekaj leti postala moderna restavracija z vrhunsko kulinariko. Poznavalci obljubljajo, da je kljub temu, da se je v njeni kuhinji zamenjalo že nekaj vrhunskih kuharjev, še vedno vredna obiska. Impresivna notranjost ponuja razgled na park, gostje pa lahko posebne gurmanske dobrote uživajo tudi na idilični terasi.

Cena obroka je 50 evrov.

image_alt
Najboljše destinacije za upokojitev

Več iz rubrike