Sledite svoji poslovni strasti, a premislite, preden se z njo poročite

Verjetno ste že slišali, da so v službi zadovoljni predvsem tisti, ki delo opravljajo s strastjo.
Fotografija: Ikigaj, Foto: Shutterstock
Odpri galerijo
Ikigaj, Foto: Shutterstock

Na krilih veselja in navdušenja ob vikend poročnem slavju moje sodelavke, si nisem mogla pomagati, da ne bi današnjega zapisa vsebinsko povezala s poroko.
 
Verjetno ste že slišali, da so v službi zadovoljni predvsem tisti, ki delo opravljajo s strastjo. Ker le tako lahko vsak dan vstanejo iz postelje, brez da bi se obotavljali.
 
A s to trditvijo se ne strinjam. Nisem zagovornica spodbud, da je potrebno biti strasten, zato da bi z velikim veseljem in z zadovoljstvom hodili v službo in opravljali svoje delo.
 
image_alt
Kriptovalute: Bitcoin ponovno presegel psihološko mejo

Poznam veliko ljudi, ki so pregoreli na svojem delovnem mestu, ker so bili le »strastni« pri tem, kar so počeli. In pregoreli za to, v kar so strastno verjeli.
 
Bistvo je v tem, da zgolj strast ni dovolj. In stavek delaj, kar ljubiš, in ljubi, kar delaš, samostojno ni dovolj, da bi lahko na dolgi rok uživali v svoji profesionalni sreči.
 
Zato vam svetujem, da se ne poročite s svojo profesionalno strastjo.
 
Strasti namreč nekaj manjka.
 
Saj veste kako je z izbiro zakonca. Nikoli ni odločilen le videz, ali inteligenca ali pa samo karakter. Vedno je prava izbira mešanica različnih dejavnikov skupaj. Tisto, kar razumete le vi sami. Kar si lahko razložite razumsko in potem sprejmete odločitev, ki je kristalno jasna le vam in vašemu srcu.
 
Foto: pseudopixels / Getty Images
Foto: pseudopixels / Getty Images

Da, nekaj skrivnostnega je v odločitvah za poroko. Edinstvenega le vam samim.
 
In podobno je z vašo kariero ali izbiro službe.
 
Izkušnje kažejo, da je prava kombinacija sanjske službe in dolgega, zadovoljnega poslovnega življenja, mešanica 4 sestavin:
  • tistega, kar imate radi,
  • nečesa, v čemer ste dobri,
  • dela, za katerega ste lahko plačani, in
  • poslanstva, ki ga svet potrebuje.
Predstavljajte si, da najdete službo ali delo in si ustvarite kariero, kjer boste počeli to kar imate radi, opravljali delo, ki ga obvladate, živeli svoje poslanstvo in bili zato dobro plačani. To so 4 sestavine, ki so potrebne za vašo »poslovno poroko.« Ko pozorno preberete, je rezultat edinstven. Svojstven vsakemu izmed vas.
 
image_alt
Avstrija: Cene energije poneslo v višave

Prepričana sem, in veliko mojih coaching klientov s svojimi rezultati dokazuje učinkovitost mojega pristopa in metode, da so za zadovoljstvo in veselje ob tem kar počnemo, potrebni 4 faktorji. Najmanj 2 izmed njih sta lastna vam samim in zato mora vsak izmed vas oblikovati sebi lastno formulo poslovne sreče, da bi ustvaril dolgo, sanjsko kariero.
 
Premislite dobro, preden se poročite s strastjo na delovnem mestu.
Želim vam veliko poguma in strasti.
Do naslednjič.
Simona
 
P.S. Prepričana sem, da poznate japonski koncept »IKIGAI«. Je namreč osnova mojega današnjega zapisa. Na spletu obstaja veliko razlag ikigaija, vse pa se začnejo s stavkom: »IKIGAI je japonski recept za dolgo, srečno življenje. Razlog, zaradi katerega zjutraj vstanemo.«
 

Več iz rubrike