Poletje, olimpijske igre, sanje in vodenje

Več, še več, največ kolikor lahko.
Fotografija: Olimpijske igre Tokyo 2020. Foto: Shutterstock 
Odpri galerijo
Olimpijske igre Tokyo 2020. Foto: Shutterstock 

Trenutno si vsi želimo več sonca in več počitka. Več dni, ko bo mogoče brez omejitev potovati na nam ljube počitniške destinacije. In čim več olimpijskih medalj.
 
Podobno je z našimi osebnimi sanjami.
 
Če si le dovolimo, lahko sanjamo veliko in še več. Prepričana sem, da v velikih sanjah najdemo spodbudo in motivacijo za velike premike in življenjske projekte.
 
image_alt
Za olimpijske vstopnice odštel bogastvo, a na tribune ga ne spustijo

In rekli boste, kot verjetno skoraj vsak Slovenec, da hvaliti se z velikimi načrti ni najbolj pripravno. Da je bolje biti skromen. S tem se ne strinjam. Če razmišljamo in sanjamo o velikem, potem se zgodijo najmanj majhne stvari. In premiki naprej in navzgor in na bolje. Tudi, če nam ne uspejo veliki načrti, bodo mali uspehi in koraki pripomogli k razvoju in napredku. Veliko ljudi namreč ne pomisli, da je dovolj že, če razmišljamo pozitivno.
 
V zadnjem času sem veliko prebirala o pozitivni inteligenci. O tem, da so naši možgani mišica (...kako pripravno v času olimpijskih iger), ki jih je potrebno trenirati, da bi nas vedno znova napeljali na pozitivne misli. Ker vsak od nas iz otroštva nosi v sebi omejujoča prepričanja, ki so naši notranji skriti strahovi. Misli, ki nam preprečujejo misliti na veliko, še več ali vsaj videti v vsakem dogodku tudi priložnosti za spremembo ali napredek.
Foto: Attila KISBENEDEK / AFP
Foto: Attila KISBENEDEK / AFP

 
Res je, sposobni ste kot posameznik in predvsem kot vodja, prekiniti negativen tok misli in preusmeriti vaše misli iz ljubosumja, jeze ali razočaranja, na pozitivno. V vsaki situaciji lahko prepoznate priložnosti. Priložnosti za osebno spremembo, drugačno reakcijo ali način kako naslednjič delati drugače.
 
Z malo treninga lahko vsaka posamezna sitaucija postane lekcija za širše življenjsko področje, kar izboljša kvaliteto vašega življenja dolgoročno. Le vztrajati je treba in trenirati.
 
Več, še več, največ kolikor lahko.

Sredi olimpijskih iger noben Slovenec ne upa trditi, da več in še več vaje in treninga ne pripomore k največjim rezultatom. Vidite, le v pravi kontekst sem oblikovala svojo trditev, da ji lahko pritrdite. Zato sem še toliko bolj navdušena in z vami delim spodbudo za vodenje.
  
image_alt
Elon Musk: Uspeh zna tudi boleti

Rek, ki ga najdete na spletu, prevajam v slovenščino: »Dober vodja je tisti, ki svoje sodelavce navduši, da sanjajo več, se učijo še več, naredijo še več in se stalno razvijajo.«
 
In ko si boste zaželeli še več sončnih dni na vaši naljubši planini, plaži ali ob najljubšem jezeru, potem pomislite na to, s čim in kako boste kot vodja jeseni navdihnili svoje sodelavce, da postanejo še bolj izkušeni, rastejo v svojih timskih vlogah in razmišljajo pozitivno.
 
In da, letos nam želim veliko, več, največ olimpijskih medalj.
 

Več iz rubrike