Kateri notranji glas poslušati

Dlje kot poslušamo in verjamemo pravemu notranjemu glasu, močnejši ta postaja.
Fotografija: Foto: Getty Images
Odpri galerijo
Foto: Getty Images

Vsi imamo znotraj sebe več glasov, ki tekmujejo za našo pozornost. Včasih se zdi odločitev, katerega poslušati, težka, še posebej kadar so njihova sporočila različna, včasih celo nasprotujoča, konfliktna ali celo mikavna. Kakorkoli, samo en od teh glasov je tisti, ki govori resnico.

Med vsemi notranjimi glasovi je resnični notranji glas tisti, ki nas opogumlja, nam daje upanje in nas potiska k zaupanju in veri vase.
image_alt
To so najčistejša jezera na svetu

Konflikt v nas pogosto nastane zaradi dvoboja ali celo troboja več glasov znotraj nas. Ko se pomikamo skozi življenje, vsi dobivamo mešana sporočila iz različnih aspektov nas samih. Nekateri naši glasovi, kot na primer tisti, ki govorijo ne ali saboterji, lahko govorijo tako glasno, da uspejo utopiti glas resnice.

Glas resnice in naš pravi notranji glas je pogosto glas razumevanja, podpore in samozavesti in le-ta lahko zmanjša ali celo reši notranji konflikt.
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Kadar razmišljamo o prihodnosti, vendar je ob tem naša vera v možnost uspeha v življenju šibka, nam bo zelo koristilo, če bomo poiskali in poslušali naš pravi notranji glas. Z njim se lahko povežemo, če ostanemo sproščeni in prebujeni med pozornim poslušanjem. Če imamo težavo pri razločevanju našega pravega glasu od ostalih, nam lahko koristi meditacija. Med meditacijo lahko sicer slišimo mnogo glasov, vendar je tisti na katerega moramo biti pozorni glas, ki nas nagovori z ljubeznijo, razumevanjem in sočutjem. Le ta bo podprl našega duha in nas spodbudil, da lovimo svoje sanje še naprej. In nikoli ne bo povzročil zmede z spominjanjem preteklih napak ali v nas vzbudil kakršenkoli dvom vase.
image_alt
Če menite, da je voda iz plastenke čistejša, se motite
 
Bolj kot poslušamo in verjamemo temu, kar nam pravi notranji glas sporoča o naši vrednosti in potencialu, bolj glasen in močnejši bo ta glas postajal. Bolj kot bomo preslišali glasove, ki posegajo vmes in nam preprečujejo uspeh, bolj tihi bodo ti glasovi postajali.

Reči ne glasovom, ki so polni sodb in sramu nam pomaga prenehati kritizirati svoje napake in se bati uspeha. Ko se uglasimo s svojim pravim notranjim glasom, bomo tudi uspešno ignorirali notranji konflikt in izbirali le tistega, ki govori resnico.


 

Več iz rubrike