Just do it

Slogan samo naredi to – Just do it – skriva v resnici neverjetno moč, ki mobilizira motivacijo in energijo v človeku, da naredi prvi korak in gre v akcijo.
Fotografija: FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
FOTO: Shutterstock

Na prvo žogo deluje seveda zelo preprosto, a vendar globlje skriva zelo veliko moč vplivanja na naš um, da nas spravi v akcijo, ker vehementno s samo tremi besedicami pomete z vsemi izgovori in omejujočimi prepričanji, ki so nas do sedaj zadrževali, da akcije še nismo izvedli.
 
Just do it je v resnici prav osvobajajoč, zelo pozitiven in brutalno neposreden. Lahko bi ga razumeli tudi v stilu; naredi že to enkrat in dokaži sebi in drugim, da si tega zmožen. Ne čebljaj, ne išči izgovorov, ne jamraj, ne smili se samemu sebi, ne išči krivcev izven sebe ampak sprejmi že enkrat to odločitev in odgovornost in naredi to – Just do it!
 
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock
Nihče ne more narediti spremembe, akcije ali se nečesa novega naučiti namesto nas. Nihče ne more namesto nas shujšati ali se sprostiti in umiriti. Nihče ne more namesto nas nekomu odpustiti ali se veseliti in biti srečen,... To  lahko naredimo samo sami in pika. In, ko si enkrat to priznamo, dojamemo, sprejmemo in začnemo živeti po načelu Just do it, to pomeni, da vzamemo v roke vajeti  za svoje  rezultate, uspehe, korake, srečo in navsezadnje za svoje življenje.
 
Ko enkrat sprejmemo to odločitev in jo začnemo živeti, potem se v našem življenju začnejo stvari spreminjati.  Enostavno moramo začeti sodelovati,  nekaj narediti, se prilagajati, učiti, sprejemati, preskočiti ovire, se soočiti in vztrajati, da pridemo do konca oziroma rezultata, ki ga želimo doseči.
 
Kar na lepem, ko se nam vse to začne dogajati, ni več prostora in časa za izgovore, jamranje, smiljenje samim sebi, obrekovanje, zamere, ... ker postanemo preveč zaposleni s svojim življenjem in akcijo, ki smo jo sprožili zaradi življenja po načelu Just do it.


Gre za eno najbolj motivacijskih manter, ki si jih lahko rečemo zjutraj, ko se nam ne ljubi vstati ali narediti nekega dodatnega dela čez dan, ali si vzeti časa za pogovor oziroma sestanek, ki bo potreboval vso našo pozornost in energijo.
 
Just do it nam v resnici sporoča, da naj utihnemo ali ignoriramo ta naš čudoviti um, ki nam servira z izgovori, da tega še nismo naredili in preprosto vstanemo in začnemo delati, korakati in željo ali stvar, katero vemo, da je dobro, da jo uresničimo tudi izpeljemo.
 
Naj postane »Just do it« vodilno sporočilo čim več ljudem v letu 2021, da se bodo želje, ki jih imamo, v čim večjem številu začele tudi uresničevati.
 
Carpe diem
 

 

Več iz rubrike