Bi delali v Božičkovi deželi?

Eures v torek organizira spletni zaposlitveni sejem, na katerem se bodo predstavila finska podjetja, ki ponujajo delo na Laponskem.
Fotografija: Foto Reuters
Odpri galerijo
Foto Reuters

Podjetja, ki pozimi potrebujejo sezonske delavce, že vabijo k prijavam. Med njimi so tudi tista s Severnega pola. Božiček išče pomoč in tudi nekaj oseb, ki ga bodo nadomeščale, organizatorji vabijo na sejem. Iskali bodo tudi osebje za delo v hotelih, restavracijah, na smučiščih, skrbnike jelenov, konjev in haskijev, voznike avtobusov v safari parkih in delavce v hotelih. Pred začetkom sejma, ki ga bo mogoče spremljati in se z delodajalci pogovarjati po spletni povezavi europeanjobdays, se je treba registrirati.

Tu lahko preberete naš pogovor s Finko Tanjo Tervonen, glavno škratinjo na Božičkovi pošti. Pošta deluje od leta 1950, spada pod finsko državno pošto in je edina pošta, ki dostavlja pisma Božičku. Vsako leto v arktični krog prispe približno pol milijona pisem, pošto pa obišče približno 300.000 obiskovalcev na leto.

Več iz rubrike

kariera

Zmagovalna poteza - iz športa v posel

Trdo delo. Vztrajnost. Strast. Strategija. Dober team. Recept za zmago je podoben, pa če se zanjo borite v pisarni ali na igrišču.

kariera

Ustanovitelj največjih duty free prodajaln bo letos bankrotiral

Enkrat v tem letu bo genialni 89-letni irsko-ameriški gospod po imenu Chuck Feeney bankrotiral. Ni povsem prepričan, kdaj se bo to zgodilo, vendar se tega dneva zelo veseli.

kariera

[INTERVJU] Inženirka leta doc. dr. Aida Kamišalić Latifić, predavateljica in ra…

Doc. dr. Aida Kamišalić Latifić je zgled, kam pripeljejo ambicija, pogum in vztrajnost, če pot osvetljuje svetilnik znanja in zaupanje vase.

kariera

Tradicionalni način upravljanja podjetja je preteklost

Tradicionalni menedžer vedno najprej išče krivce, nato pa želi kot »krizni superman« hipoma reševati še probleme.

Komentarji: