Zaradi nakita morda ne bo smel nastopiti na domači dirki

Krovna zveza Formule 1 je že pred časom zahtevala, da Hamilton zaradi varnosti odstrani del nakita, ki ga nosi - gre za uhan oziroma okrasni vijak v nosu.
Fotografija: Hamiltona so že 8. maja, na dirki v Miamiju, opozorili, da bo moral nakit odstraniti, a je takrat dobil podaljšan rok dveh dirk, da to stori. FOTO: Chris Helgren/Reuters
Odpri galerijo
Hamiltona so že 8. maja, na dirki v Miamiju, opozorili, da bo moral nakit odstraniti, a je takrat dobil podaljšan rok dveh dirk, da to stori. FOTO: Chris Helgren/Reuters

Formuli 1 se v naslednjih dneh morda obeta nevsakdanji zaplet. Nekdanji svetovni prvak Lewis Hamilton bi namreč lahko, če se bo vodstvo tekmovanja zelo strogo držalo pravil, celo ostal brez nastopa na domači dirki v Silverstonu konec tedna, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

image_alt
Formula 1 se po 40 letih vrača v Las Vegas, vozniki navdušeni

V Silverstonu konec tedna pričakujejo več kot 140.000 navijačev. Velika večina jih bo tja šla navijat za domačega junaka Hamiltona, ki pa ima v dneh pred preizkušnjo odprto manjšo fronto z vodstvom tekmovanja in krovno zvezo.

Krovna zveza Fia je namreč že pred časom zahtevala, da zaradi varnostnih zahtev Hamilton odstrani del nakita, ki ga nosi - gre za uhan oziroma okrasni vijak v nosu.

V Silverstonu konec tedna pričakujejo več kot 140.000 navijačev. Velika večina jih bo tja šla navijat za domačega junaka Hamiltona. FOTO: Peter Cziborra/Reuters
V Silverstonu konec tedna pričakujejo več kot 140.000 navijačev. Velika večina jih bo tja šla navijat za domačega junaka Hamiltona. FOTO: Peter Cziborra/Reuters

Potekel podaljšan rok za odstranitev

Na dirki v Miamiju 8. maja so Hamiltona že opozorili, da bo moral nakit odstraniti, a je takrat dobil podaljšan rok dveh dirk, da to stori, poroča dpa. Ker je Britanec pojasnil, da gre za zahteven zdravstveni projekt, so mu dovolili še eno podaljšanje izjeme, a pred britansko dirko bo tudi ta zadnji rok potekel.

Če torej Hamilton pred domačo dirko ne bo odstranil za vodstvo tekmovanja spornega kosa nakita, ga lahko doleti kazen. Najverjetnejša bo takšna v obliki opozorila ali denarne kazni, a po pravilih lahko za takšne kršitve dirkaču izrečejo tudi prepoved nastopa, poudarja dpa.

Veliko preveč energije za to pravilo

Pred dirko v Azerbajdžanu je sedemkratni svetovni prvak spregovoril tudi o tej tematiki, ki jo sam sicer vidi kot povsem obrobno.

»Mislim, da vlagajo veliko preveč energije v to. Pravilo velja od leta 2005, vsi smo med kariero nosili takšen ali drugačen nakit. V preteklosti to nikoli ni bila težava in tudi zdaj ni treba, da postane. Imamo pomembnejše stvari, s katerimi se moramo ukvarjati,« je dejal Hamilton.

Preberite še:

Več iz rubrike