Šest načel, da bo podjetje preživelo 100 let

Martin Reeves, direktor Inštituta BCG Henderson pravi, da je življenjska doba podjetij vse krajša. Ampak obstaja recept, da bi podjetje preživelo 100 let. Kako?
Fotografija: Pisarna
Odpri galerijo
Pisarna

Martin Reeves, direktor Inštituta BCG Henderson (raziskovalnega centra za nove pristope k strategiji in upravljanju v okviru Boston Consulting Group), se s strategijo poslovanja ukvarja že 30 let. Z analizo 30.000 javnih ameriških podjetij je nedavno ugotovil, da je življenjska doba podjetij vse krajša. Če je bila v ZDA leta 2010 življenjska doba podjetij 80 let, kar je bilo 10 let več kot leta 1960, je danes pol krajša. Redka podjetja preživijo 50 let ali 60 let. 

Ampak ni nujno, da podjetje ugasne. Na Blejskem forumu nam je Reeves povedal, kako lahko vodstveni delavci uporabijo šest načel živih organizmov za gradnjo prožnih podjetij, ki bodo cvetela tudi v času sprememb. Več iz rubrike

ikonomija

Organizacijske tegobe prestavljenih olimpijskih iger

Poletne olimpijske na Japonskem so prestavljene na 23.julij naslednje leto. Se bodo olimpijske igre odvijale, če pandemija takrat še ne bo pod nadzorom?

ikonomija

Musk bo z milijonom dolarjev zavaroval upravo pred tožbami

Pri Tesli so Elon Musku v tem tednu izplačali skoraj milijon dolarjev, kateri bi pokrili stroške tožb, hkrati pa se slišijo pozivi po njegovi odstavitvi.

ikonomija

Gary Vaynerchuk: »Za večjo srečo prilagodite pričakovanja osebnega dohodk…

Belorusko-ameriški milijonar je prepričan, da bi mladi podjetniki morali za večji uspeh premisliti svoje sanje in realno prilagoditi pričakovanja osebnih dohodkov.

ikonomija

Digitalna koalicija podprla aplikacijo za sledenje okužb

Vodilno slovensko združenje za digitalizacijo Slovenije izraža podporo uporabi mobilne aplikacije Covid 19, ki bi omejila možnosti prenosa okužb. Vse več je tudi pobud za ustanovitev nacionalne skupi…

Komentarji: