Šest načel, da bo podjetje preživelo 100 let

Martin Reeves, direktor Inštituta BCG Henderson pravi, da je življenjska doba podjetij vse krajša. Ampak obstaja recept, da bi podjetje preživelo 100 let. Kako?
Fotografija: Pisarna
Odpri galerijo
Pisarna

Martin Reeves, direktor Inštituta BCG Henderson (raziskovalnega centra za nove pristope k strategiji in upravljanju v okviru Boston Consulting Group), se s strategijo poslovanja ukvarja že 30 let. Z analizo 30.000 javnih ameriških podjetij je nedavno ugotovil, da je življenjska doba podjetij vse krajša. Če je bila v ZDA leta 2010 življenjska doba podjetij 80 let, kar je bilo 10 let več kot leta 1960, je danes pol krajša. Redka podjetja preživijo 50 let ali 60 let. 

Ampak ni nujno, da podjetje ugasne. Na Blejskem forumu nam je Reeves povedal, kako lahko vodstveni delavci uporabijo šest načel živih organizmov za gradnjo prožnih podjetij, ki bodo cvetela tudi v času sprememb. Več iz rubrike

ikonomija

Janez Koželj: Tujina se nam klanja

Tujci navdušeni, a doma nam očitajo pretirano prilagajanje turistom, je v intervjuju za Svet kapitala dejal mestni urbanist in podžupan Ljubljane Janez Koželj.

ikonomija

Danes zmagujejo digitalizirana podjetja z dobro uporabniško izkušnjo, kar pa v …

Najuspešnejši se ukvarjajo s prilagajanjem poslovnih modelov in uporabniško izkušnjo, v Sloveniji pa ponekod niso digitalizirani niti osnovni poslovni procesi.

ikonomija

NASA se pripravlja na kolonizacijo Lune; graditi začenja prvo mobilno omrežje

NASA je naznanila sodelovanje s telekomunikacijskim podjetjem Nokia za gradnjo mobilnega omrežja 4G na Luni.

ikonomija

Iz propadle križarke nastaja raj za bitcoin navdušence

Kripto navdušenci na krovu! Nedaleč od panamske obale na nekdanji križarki teoretično že nastaja plavajoče bitcoin središče.

Komentarji: