Nakup kriptovalut s kreditno kartico lažji kot kdajkoli prej

Crypto.com omogoča svojim 50 milijonom uporabnikov, da kriptovalute kupujejo z uporabo kreditne ali debetne kartice, povezane z Google Pay.
Fotografija: Nakupi s kreditnimi in debetnimi karticami so lažji kot kdajkoli prej. FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
Nakupi s kreditnimi in debetnimi karticami so lažji kot kdajkoli prej. FOTO: Shutterstock

Zdi se, da je za potrošnike vse lažje kupovati kriptovalute z debetnimi ali kreditnimi karticami. Glede na nedavno sporočilo za javnost, Crypto.com, platforma za izmenjavo kriptovalut s sedežem v Singapurju, omogoča svojim 50 milijonom uporabnikov, da kriptovalute kupujejo v njihovi aplikaciji z uporabo debetne ali kreditne kartice, povezane z Google Pay.

image_alt
75 odstotkov trgovcev v 2 letih načrtuje plačila s kriptovalutami

Uporabniki Androida bodo lahko izbirali med več kot 250 kriptovalutami za nakup s svojimi pametnimi telefoni, tablicami ali virtualnimi denarnicami. Toda, tako kot pri vseh stvareh s kripto, obstajajo tveganja.

Kaj je dobro vedeti, preden kupite kripto s kartico?

Če želijo uporabniki začeti uporabljati Google Pay za nakupe na Crypto.com, se je potrebno najprej  prepričati, ali je debetna ali kreditna kartica povezana z računom Google Pay. Nato, ko uporabniki opravijo nakup v aplikaciji Crypto.com, preprosto izberejo možnost Google Pay. Kar je potrebno še storiti je, da da sprejmete provizijo za obdelavo kartice in zaključite nakup.

Kripto stanja uporabnikov se bodo ustrezno posodobila in v aplikaciji se lahko pregleda zgodovina transakcij.

Naraščajoči trend nakupov prek Apple Pay in Google Pay

Ta poteza Crypto.com govori o naraščajočem trendu. Coinbase, priljubljena borza kriptovalut s sedežem v San Franciscu, je lani svojim skoraj 98 milijonom preverjenih uporabnikov začela omogočati nakup kriptovalut prek Apple Pay in Google Pay.

Strokovnjaki svetujejo, da v kriptovalute naložite zgolj toliko, kolikor ste pripravljeni izgubiti. Foto: Shutterstock
Strokovnjaki svetujejo, da v kriptovalute naložite zgolj toliko, kolikor ste pripravljeni izgubiti. Foto: Shutterstock

»Z dodajanjem teh vrst plačil je ljudem bolj priročno kupovati kriptovalute na načine, ki jih poznajo,« pravi Kris Hansen, soustanovitelj in glavni tehnološki direktor pri Synctera, fintech zagonu, ki povezuje ustvarjalce aplikacij s finančnimi institucijami.

»Zmožnost nakupa kriptovalute s tekočega računa ljudem olajša vključitev kriptovalute v njihovo splošno finančno življenje,« dodaja.

Ali je dobra ideja kupiti bitcoin s kreditno kartico?

Glede uporabe kreditne kartice za nakup bitcoinov ali katere koli druge kriptovalute imajo mnogi strokovnjaki tudi nasprotujoče mnenje in ga zaenkrat odsvetujejo. »Raje imam posameznike, če kupujejo bitcoin z gotovino,« pravi dr. Hans Boateng, ustanovitelj Investing Tutorja. Uporaba kreditne kartice za nakup bitcoinov je zelo špekulativna in draga ponudba, pri kateri so slabosti običajno večje od prednosti.

image_alt
Komisija za vrednostne papirje in borzo razkrila 11 kripto goljufij

Poleg tega se nakupi bitcoinov običajno ocenjujejo drugače kot običajni nakupi s strani izdajateljev kreditnih kartic. »V mnogih primerih se nakup kriptovalute šteje za tvegano vedenje in izdajatelj kredita lahko zapre kartico ali zniža kreditni limit,« pravi Courtney Richardson, Esq., ustanovitelj The Ivy Investor.

Glavne pomanjkljivosti nakupa bitcoina s kreditno kartico so tudi provizije posrednika, provizije za kreditne kartice in za transakcije v tujini.

Vlagatelji naj bodo še vedno previdni

Čeprav je možnost enostavnega nakupa kriptovalute preko kreditne ali debetne kartice morda dobrodošla novica za nekatere vlagatelje, je pomembno vedeti, da so ta digitalna sredstva podvržena nepredvidljivim nihanjem vrednosti in cene. Običajno strokovnjaki priporočajo vlaganje le toliko, kolikor ste pripravljeni izgubiti.

Za potencialne vlagatelje je pred nakupom priporočljivo, da se podučijo o različnih možnostih preden, preden se odločijo za nakup. Kljub večji enostavnosti, kriptovalute niso nekaj, kar bi bilo dobro kupovati preveč impulzivno.

image_alt
Kriptovalute in šport kot zmagovita kombinacija

Več iz rubrike