Luksuzni hoteli, ki za plačilo sprejemajo kriptovalute

Globalno sprejemanje kriptovalut narašča in prav tako jih vse več podjetij in hotelov začenja sprejemati kot plačilna sredstva.
Fotografija: Soneva, vodilna v industriji luksuznega gostinstva, sedaj za plačilo sprejema tudi Bitcoin in Ethereum. Foto: Soneva
Odpri galerijo
Soneva, vodilna v industriji luksuznega gostinstva, sedaj za plačilo sprejema tudi Bitcoin in Ethereum. Foto: Soneva

Ker globalno sprejemanje kriptovalut narašča, vse več potrošniških blagovnih znamk in podjetij, vključno s hotelirstvom in letoviško industrijo, začenja digitalna sredstva sprejemati kot plačilo. Med največjimi blagovnimi znamkami na svetu, ki so ga sprejele kot zakonito obliko plačila, je zadnja na seznamu Soneva, ki je vodilna v industriji luksuznega turizma.

image_alt
75 odstotkov trgovcev v 2 letih načrtuje plačila s kriptovalutami

Njen predstavnik Bruce Bromley je izjavil, da bo sprejel Bitcoin in Ethereum kot plačila v svojih letoviščih na Tajskem in Maldivih. V ta namen bo možnost plačila s kriptovalutami na voljo pri Soneva Fushi, Soneva Jani in Soneva in Aqua na Maldivih ter Soneva Kiri na Tajskem. Nadalje bo sprejet tudi za Soneva Villa Ownership, ki tujim kupcem ponuja nepremičnine na Maldivih.

S kriptovalutami do luksuzne hotelske nastanitve

Soneva se je v želji, da bi povečala svoje plačilne alternative in izboljšala dostop do luksuznih potovanj povezala s podjetjem TripleA, ponudnikom rešitev za plačevanje s kriptovalutami in storitvijo plačilne platforme Pomelo Pay.

Kriptovalute sprejemajo tudi v enem izmed najboljših hotelov v Evropi, Chedi Andermatt v Švici. Foto: Sven Piek
Kriptovalute sprejemajo tudi v enem izmed najboljših hotelov v Evropi, Chedi Andermatt v Švici. Foto: Sven Piek

Bromley, glavni finančni direktor in namestnik izvršnega direktorja Soneve, glede tega pravi: »Pri Sonevi smo si vedno prizadevali biti pionir v gostinstvu, zato je sprejemanje kriptovalut kot načina plačila še en primer omogočanja našim mednarodnim gostom omogoča enostavno plačevanje od koder koli na svetu.«

Kot licenčni ponudnik rešitev za plačevanje s kriptovalutami TripleA, gostom Soneve omogoča plačilo s kriptovalutami brez tveganja, s takojšnjo potrditvijo in konverzijami v realnem času, brez povratnih bremenitev. Rezervacijska ekipa družbe Soneva je dosegljiva takoj od kjerko koli na svetu, da rezervira nastanitev in vzpostavi varne načine plačila.

image_alt
Kriptovalute in šport kot zmagovita kombinacija

Kljub dejstvu, da plačila Bitcoin in Ethereum niso vračljiva, se stroški odpovedi lahko povrnejo na podlagi politike plačil in odpovedi Soneva, ki je bila izvedena kot odgovor na krizo pandemije, da bi gostom zagotovili več udobja pri rezervacijah.

Globalni kripto trg bo dosegel 5 milijard dolarjev

Glede na raziskavo Allied Market Research naj bi svetovni kripto trg do leta 2030 dosegel 5 milijard dolarjev. Transakcije s kriptovalutami postajajo vse bolj priljubljene med domačimi in tujimi turisti. Medtem, ko je bila The Pavilions Hotels & Resorts s sedežem v Hong Kongu prva hotelska veriga, ki je začela sprejemati kriptovalute za bivanje v svojih butičnih lokacijah po vsem svetu, so ji že sledile tudi druge, saj kriptovalute sprejemajo tudi v Sri Panwa v Phuketu kjer ponujajo 52 vil postavljenih sredi bujnega tropskega rastlinja.

Tudi hotel Manor v Dubaju podpira plačevanje s kriptovalutami. Foto: Chris Whiteoak/The National News
Tudi hotel Manor v Dubaju podpira plačevanje s kriptovalutami. Foto: Chris Whiteoak/The National News

Prav tako je ta možnost omogočena tudi v Dubajskem Five Hotels and Resorts, ki je kriptovalute začel sprejemati, ko je 30. junija odprl svojo prvo mednarodno nepremičnino v Zürichu. Ta poteza je odraz dejstva, da je 78 odstotkov gostov hotelskega podjetja mlajših od 35 let, navajajo The National News. Bitcoin in Ethereum pa sprejemajo tudi v hotelu Chedi Andermatt v švicarskih Alpah, ki je poznan kot eden najboljših hotelov v Evropi.  

image_alt
8 najcenejših mest za obisk v Evropi

Več iz rubrike