Kako podaljšati življenjsko dobo baterije pametnega telefona?

Podajamo vam nekaj nasvetov, kako poskrbeti za baterijo na pametnem telefonu in podaljšati njeno življenjsko dobo.
Fotografija: Polnjenje telefona. Foto: Pixabay
Odpri galerijo
Polnjenje telefona. Foto: Pixabay

Zagotovo smo se vsi že kdaj znašli v situaciji, ko se nam je izpraznila baterija na pametnem telefonu ali pa smo z enim odstotkom baterije želeli opraviti še zadnje klice oziroma poslati še zadnja sporočila. Da bi bilo v prihodnje takšnih situacij čim manj, je HMD Global pripravil koristne nasvete glede tega, kako poskrbeti za baterijo na pametnem telefonu in podaljšati njeno življenjsko dobo.

Zadržite 100 odstotkov

Nenehno polnjenje telefona do 100 odstotkov pri uporabi visokonapetostnega polnilnika lahko preobremeni baterijo. Prekinitev polnjenja pri 80–90 odstotkih je dobra ideja, idealno pa bi bilo, če bi ostala baterija telefona napolnjena med 30 in 80 odstotki. To lahko podaljša njeno življenjsko dobo.

image_alt
Elon Musk, možganski čipi in evtanazija makaki opic

Izklopite svojo lokacijo

Na telefonih Android lahko popolnoma izklopite svojo lokacijo/GPS ali določenim aplikacijam preprečite sledenje vaši lokaciji. V nastavitvah kliknite na 'aplikacije' ter preverite, katere aplikacije uporabljajo vašo lokacijo, ter jih izklopite.

Izogibajte se izpostavljanju telefona ekstremni vročini ali mrazu

Zaradi zelo nizkih temperatur se lahko baterija vašega telefona hitreje izprazni. Če telefon hranite pri sobni temperaturi, kjer je to mogoče, bo baterija zdržala dlje.

Pametni telefon. Foto: buz, Getty Images
Pametni telefon. Foto: buz, Getty Images

Telefon polnite čez dan

Če želite poskrbeti za dobro delovanje baterije, jo napolnite podnevi, ne ponoči. Če telefon polnite čez noč, se bo začela baterija ponovno prazniti. Ko raven napolnjenosti pade pod določen prag, ki ga je določil proizvajalec, se bo ponovno začel polniti. Navsezadnje lahko to pospeši razgradnjo baterije, zato boste morda sčasoma ugotovili, da se vaš telefon veliko hitreje popolnoma izprazni kot ob nakupu. Če telefon vseeno polnite ponoči, pazite, da ni pokrit, na primer z blazino, saj lahko s tem pregrejete baterijo, kar bo sčasoma prav tako poslabšalo njeno delovanje.

image_alt
Inovacija, ki bo popestrila vožnjo z električnim kolesom

Uporabite Smart način Battery 

Funkcije, kot je Smart Battery Mode na napravah Android, pomagajo pri varčevanju z baterijo telefona, zato jo boste zagotovo polnili manjkrat. Če telefon vklopite v temnem načinu, lahko s tem prav tako podaljšate življenjsko dobo baterije čez dan, saj bo porabljene manj energije za ohranjanje osvetljenosti telefona. Za dostop do te funkcije pojdite na 'nastavitve' ter izbreite 'zaslon'.

O podjetju HMD Global

Podjetje HMD Global Oy (HMD) s sedežem v mestu Espoo na Finskem je ponudnik telefonov Nokia in HMD storitev. Podjetje sledi svojemu poslanstvu zagotavljanja dostopne povezljivosti za vse. Podjetje HMD oblikuje in trži vrsto pametnih telefonov in funkcijskih telefonov ter širi portfelj inovativnih ponudb storitev. Z nenehno zavezanostjo varnosti, trajnosti, zanesljivosti in kakovosti v svoji ponudbi je HMD Global ponosni ekskluzivni imetnik licence znamke Nokia za telefone, tablične računalnike in dodatno opremo.

image_alt
Video: Sneg samodejno zdrsne s Tesline solarne strehe

Več iz rubrike