50-krat hitrejši kot 5G: Južna Koreja načrtuje začetek pilotnega projekta 6G

Južnokorejska vlada je določila strategijo za razvoj mobilnih tehnologij šeste generacije (6G), ki bo nadomestila omrežja 5G.
Fotografija: Največja hitrost omrežja 6G naj bi znašala do enega terabajta na sekundo, kar je 50-krat več kot pri omrežju 5G. FOTO: Olivier Le Moal / Shutterstock
Odpri galerijo
Največja hitrost omrežja 6G naj bi znašala do enega terabajta na sekundo, kar je 50-krat več kot pri omrežju 5G. FOTO: Olivier Le Moal / Shutterstock

Teoretična hitrost prenosa podatkov 5G storitev je napovedana pri 20 gigabitov na sekundo. Zaenkrat pa so takšne hitrosti v praksi nedosegljive. Pričakuje se, da bodo omrežja 6G zagotavljala več desetkrat večje hitrosti.

Največja hitrost omrežja 6G naj bi znašala do enega terabajta na sekundo, kar je 50-krat več kot pri omrežju 5G.

Južna Koreja namerava v raziskave in razvoj, povezan s tehnologijami 6G, v naslednjih petih letih - od leta 2021 - vložiti 200 milijard južnokorejskih vonov ali približno 170 milijonov dolarjev oziroma nekaj manj kot 145 milijonov evrov.Pilotni projekt 6G naj bi se začel izvajati leta 2026. Pet ključnih področij uporabe je že določenih: digitalno zdravje, vključno z operacijo na daljavo; potopna vsebina in holografske konference; avtonomna vozila, vključno z letečimi avtomobili; Pametna mesta; Pametne tovarne, poroča portal Telecoms. 

Južna Koreja namerava začeti komercializacijo omrežij 6G v obdobju od 2028 do 2030. Pričakuje se, da bodo takšne storitve za uporabo na voljo do 10 km nad tlemi.
 

Več iz rubrike

Komentarji: