Nokia: napoved velika, delnice visoko

Koronavirusna kriza ni ustavila delnic družbe Nokia. Ravno nasprotno. Samozavestna napoved poslovodstva je pospešila rast cene delnic.
Fotografija: Nokia je po izgubi pred letom dni - po zaslugi dobrega poslovanja z opremo mobilnih omrežij - znova na poti do zaslužka. FOTO: Hadrian / Shutterstock
Odpri galerijo
Nokia je po izgubi pred letom dni - po zaslugi dobrega poslovanja z opremo mobilnih omrežij - znova na poti do zaslužka. FOTO: Hadrian / Shutterstock

Prodaja je družbi Nokia medletno sicer padla za 11 odstotkov na 5,1 milijarde evrov, kot so v petek sporočili Finci. Gre za posledico globalne pandemije in posebnih pogojev na Kitajskem, so dejali.

Dobiček ni izgubljen, vendar se bo verjetno pokazal pozneje - zato je Nokia dvignila napoved za leto kot celoto. V povprečju bi moral prilagojeni dobiček na delnico zdaj znašati 0,25 evra namesto prej napovedanih 0,23 evra. Prilagojena operativna marža naj bi bila v povprečju namreč višja za 0,5 odstotne točke.Izvršni direktor Rajeev Suri je optimističen. Pravi, da je Nokia po izgubi pred letom dni - po zaslugi dobrega poslovanja z opremo mobilnih omrežij - znova na poti do zaslužka. V bistvu je Nokia ustvarila že 94 milijonov evrov dobička, potem ko je pred letom 193 milijonov - izgubila.

Novi standard mobilne komunikacije 5G prinaša Nokii dobro priložnost. Če bo Finska dejansko iz igre izključila kitajskega tekmeca Huaweija, bo Nokia imela še več koristi.

Vlagatelji so se na optimistično napoved družbe odzvali pozitivno. Delnica Nokie je danes s 13,86 odsotnim porastom izstopila iz padajočega trenda in prebila celo psihološko mejo štirih evrov.
 

Več iz te teme:

Več iz rubrike

Komentarji: