Naraščajoči trend decentralizirane finance ponesel čez nov mejnik

Pozitivni trend trga decentraliziranih financ se ne upočasnjuje. V preteklih dneh je bil dosežen še en pomemben mejnik.
Fotografija: DeFi trend strmo narašča, količina denarja, ki se vliva v rastočo industrijo še naprej dosega nove višave. FOTO: concept w / Shutterstock
Odpri galerijo
DeFi trend strmo narašča, količina denarja, ki se vliva v rastočo industrijo še naprej dosega nove višave. FOTO: concept w / Shutterstock

Še zgodaj junija je skupna tržna kapitalizacija decentraliziranih financ (DeFi) znašala nekaj več kot 2 milijardi dolarjev, a je v petek, zadnji dan v juliju, že presegla 8 milijard dolarjev.

DeFi trend strmo narašča, količina denarja, ki se vliva v rastočo industrijo še naprej dosega nove višave. V petek je tako trg DeFi prestopil še en pomemben prag.

Medtem ko trenutno ni nobenega nesoglasja med viri glede dejanske skupne tržne vrednosti DeFi, je dejstvo, da se je v zadnjih nekaj mesecih število projektov dramatično povečalo.Na trgu je opaziti tudi porast zneska vrednosti, zaklenjenih v pogodbah DeFi. Ta je prejšnji konec tedna dosegla štiri milijarde dolarjev, le nekaj dni po tem, ko je prešla tri.

Glede na vse skupaj obstaja bojazen, zaradi DeFi balona, ki se bo v nekem trenutku razpočil. Analitiki verjamejo, da se DeFi balon napihuje, vendar se njihova mnenja razlikujejo v pričakovanjih in vplivu.

»Očitno je, da smo v zgodnjih fazah DeFi balona,« je za Bitcoin Magazine dejal Will Price, podatkovni znanstvenik pri kripto projektu Flipside. »Toda če imajo DeFi možnost, da postanejo nova finančna prihodnost, so cene še vedno izjemno nizke, glede na pretekli kripto balon iz leta 2017/18«, je dodal.
 

Več iz rubrike

finance

Bayer v prvem četrtletju beleži močno rast dobička

Vojna v Ukrajini ni imela negativnega vpliva na poslovne rezultate, saj obe državi skupaj predstavljata le okoli tri odstotke prihodkov kemičnega velikana.

finance

Koliko je treba privarčevati za dostojno pokojnino?

Koliko denarja bi sploh potrebovali, da bi lahko rekli, da gre za udobno upokojitev?

finance

Inflacija v ZDA se je aprila končno malce umirila

Poročilo ameriškega ministrstva za delo je pokazalo, da se je rast inflacije v ZDA prejšnji mesec prvič po avgustu 2021 upočasnila, vendar le za odtenek.

finance

Vrednost bitcoina prepolovljena, 40 % investitorjev globoko pod vodo

Bitcoin je upadel za skoraj 55 %. Je to bankrot številnih investitorjev? In še: zdaj se ve, kriptovalute ne deluje kot varovalka pred inflacijo.

Komentarji: