Naraščajoči trend decentralizirane finance ponesel čez nov mejnik

Pozitivni trend trga decentraliziranih financ se ne upočasnjuje. V preteklih dneh je bil dosežen še en pomemben mejnik.
Fotografija: DeFi trend strmo narašča, količina denarja, ki se vliva v rastočo industrijo še naprej dosega nove višave. FOTO: concept w / Shutterstock
Odpri galerijo
DeFi trend strmo narašča, količina denarja, ki se vliva v rastočo industrijo še naprej dosega nove višave. FOTO: concept w / Shutterstock

Še zgodaj junija je skupna tržna kapitalizacija decentraliziranih financ (DeFi) znašala nekaj več kot 2 milijardi dolarjev, a je v petek, zadnji dan v juliju, že presegla 8 milijard dolarjev.

DeFi trend strmo narašča, količina denarja, ki se vliva v rastočo industrijo še naprej dosega nove višave. V petek je tako trg DeFi prestopil še en pomemben prag.

Medtem ko trenutno ni nobenega nesoglasja med viri glede dejanske skupne tržne vrednosti DeFi, je dejstvo, da se je v zadnjih nekaj mesecih število projektov dramatično povečalo.Na trgu je opaziti tudi porast zneska vrednosti, zaklenjenih v pogodbah DeFi. Ta je prejšnji konec tedna dosegla štiri milijarde dolarjev, le nekaj dni po tem, ko je prešla tri.

Glede na vse skupaj obstaja bojazen, zaradi DeFi balona, ki se bo v nekem trenutku razpočil. Analitiki verjamejo, da se DeFi balon napihuje, vendar se njihova mnenja razlikujejo v pričakovanjih in vplivu.

»Očitno je, da smo v zgodnjih fazah DeFi balona,« je za Bitcoin Magazine dejal Will Price, podatkovni znanstvenik pri kripto projektu Flipside. »Toda če imajo DeFi možnost, da postanejo nova finančna prihodnost, so cene še vedno izjemno nizke, glede na pretekli kripto balon iz leta 2017/18«, je dodal.
 

Več iz rubrike

finance

Hrvaška orožarja prevzela nadzor nad poznano lokalno banko

Znana karlovaška podjetnika Marko Vuković in Ivan Zabčić sta uradno prevzela vse delnice Karlovačke banke.

finance

Spletna banka Klarna postala najbolj obetaven evropski fintech

Vrednost banke Klarna je v tem tednu poskočila na več kot 10 milijard dolarjev, s tem pa je Klarna postala paradni konj evropske fintech industrije.

finance

Milijonarka: Biti premožen ni tako enostavno kot si mislite

Biti izjemno premožen ne pomeni, da imaš brezskrbno življenje, kakršnega si morda predstavljate - vsaj po mnenju te milijonarke in njenega moža.

finance

Kuba v pričakovanju prvega uradnega padca valute po kubanski revoluciji

Kubanski peso naj bi letos prvič po revoluciji leta 1959 doživel uraden padec vrednosti, s tem pa ne bo več izenačen z ameriškim dolarjem.

Komentarji: