Musk v samo enem dnevu bogatejši za osem, Bezos za 7,2 milijarde dolarjev

Elon Musk je postal četrti najbogatejši človek na svetu. Delnice podjetja Tesla so namreč dosegle najvišjo raven v zgodovini.
Fotografija: Elon Musk. FOTO: REUTERS/Lucy Nicholson 
Odpri galerijo
Elon Musk. FOTO: REUTERS/Lucy Nicholson 

Elon Musk se je v ponedeljek s petega mesta najbogatejših Zemljanov povzpel za mesto višje, potem ko je v enem samem dnevu pridobil 8 milijard dolarjev svoje neto vrednosti. Tesline delnice so namreč narasle do najvišje vrednosti v svoji zgodovini.

Musk je tako prehitel Bernarda Arnaulta, francoskega milijarderja in izvršnega direktorja luksuzne blagovne znamke LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton.

Tesline delnice so v ponedeljek poskočile za 11 odstotkov, Muskova neto vrednost pa se je povečala na 84,8 milijarde dolarjev, je razvidno iz Bloombergovega indeksa Bloomberg Billionaires Index.

Izvršni direktor Tesle je zdaj na sledi ustanovitelju Facebooka Marku Zuckerbergu, ki je težak 99 milijard dolarjev.


Jeff Bezos do rekordne vrednosti


Jeff Bezos, ustanovitelj in izvršni direktor Amazona, je v torek dan končal z rekordno neto vrednostjo 197,8 milijarde dolarjev.

Amazonove delnice so bile bil v torek najuspešnejše med S&P 500. Poleg 4,1-odstotnega dobička, so trgovalni dan obeležile s 1,66 bilijona dolarjev tržne kapitalizacije. Kot rezultat tega je Bezos, ki ima v lasti 11,1-odstotni delež družbe, postal bogatejši za 7,2 milijarde dolarjev.

Medtem ko je v zadnjih mesecih Amazonova vrednost naraščala, je razkorak med Bezosovim bogastvom in premoženjem Billa Gatesa, druge najbogatejše osebe na svetu, narasel na sedanjih 83,8 milijarde dolarjev. Razlika med Bezosom in Gatesom je skoraj enaka znesku bogastva Elona Muska.
 
 
 

Več iz rubrike

finance

Bitcoin odločno čez 50.000 dolarjev – kaj sledi?

Vrednost vseh bitcoinov v obtoku se približuje 1000 milijardam dolarjev. Vseh, skoraj 8500 kriptovalut, je ocenjenih na približno 1500 milijard dolarjev.

finance

Drugo mnenje: Prodati ali počakati na nižjo davčno stopnjo?

V uredništvo smo prejeli vprašanje bralke, ki si želi izstopiti iz delniškega sklada... Zanima jo, ali se izplača?

finance

Najbogatejši Evropejec se pridružuje trendu večanja dobička

Bernard Arnault, predsednik skupine luksuznih izdelkov LVMH, je zadnji milijarder, ki se je podal v trendno zbiranje denarja in večanje dobička.

finance

Proračunski primanjkljaj ZDA podira vse rekorde

Proračunski primanjkljaj ZDA je v prvih štirih mesecih letošnjega proračunskega leta, ki se je začelo 1. oktobra lani, narasel na 735,7 milijarde dolarjev, kar je največ v zgodovini za to obdobje.

Komentarji: