Dubaj bo postal novo in pomembno središče za kriptovalute

Svetovni trgovinski center v Dubaju želi v sodelovanju s tamkajšnjo vlado ustvariti privlačno okolje za kripto industrijo in postati regulator.
Fotografija: Pobuda je v skladu z vse večjimi prizadevanji Dubaja za podporo razvoju kriptovalut. Foto: Shutterstock
Odpri galerijo
Pobuda je v skladu z vse večjimi prizadevanji Dubaja za podporo razvoju kriptovalut. Foto: Shutterstock

Združeni arabski emirati (ZAE) še naprej ostajajo ena največjih svetovnih jurisdikcij, prijaznih do kriptovalut, saj je dubajska vlada pripravila novo pobudo za podporo lokalnemu razvoju in regulaciji kriptovalut. Dubajski svetovni trgovinski center (DWTC), državno prizorišče dogodkov in razstav v Dubaju, bo vzpostavil novo kripto središče in postal regulator kriptovalut, izdelkov, operaterjev in kripto borz.

Dubaj si želi kripto vlagateljev

V ponedeljek, 20. decembra, so z DWTC uradno sporočili, da bodo v okviru omenjene pobude oblikovali celovit ekosistem za ta progresivni sektor v Dubaju. Prav tako bodo sodeloval z zasebnim sektorjem, da bi vzpostavil »privlačno okolje za ta sektor«, navaja spletna stran Cointelegraph.

image_alt
NaSvet kapitala: 10 kriptovalut z velikim potencialom

Cilj projekta je tudi uveljaviti stroge standarde za zaščito vlagateljev, ukrepe proti pranju denarja in boj proti financiranju terorizma. »Svetovni trgovinski center bo zagotovil in nadzoroval nov regulativni okvir svetovnega razreda zakonodajnih in izvršilnih politik za virtualno premoženje,« je zapisano v javni izjavi DWTC.

Changpeng Zhao, izvršni direktor trenutno največje kripto borze na svetu Binance, je bil med prvimi v kripto skupnosti, ki so se razveselili nove napovedi DWTC. Zhao se očitno vse bolj zanima za kripto ekosistem v ZAE, saj naj bi oktobra v Dubaju kupil svoj prvi dom, navaja Cointelegraph.

image_alt
Niftify: Slovenci postavljajo temelje v svetu NFT-jev

Pobuda je v skladu z vse večjimi prizadevanji Dubaja za podporo razvoju kriptovalut, saj si tako Dubaj kot ZAE prizadevata, da bi lokalno gospodarstvo imelo koristi od blockchain tehnologije ter NFT žetonov in kriptovalut.

Januarja je dubajski organ za finančne storitve načrtoval vzpostavitev regulativnega okvira za kriptovalute v okviru svojega poslovnega načrta za leto 2021. Organ je doslej izdal vrsto regulativnih dovoljenj za industrijo kriptovalut, Dubaj pa je postal prizorišče več prostih ekonomskih con za kriptovalute.

image_alt
Evropski svet korak bližje potrditvi uredbe o kriptovalutah

Več iz rubrike