Cena srebra v tem tednu eksplodirala

Ceno srebra nese visoko. V tem tednu je srebro trgovalo po 19 ameriških dolarjev za unčo, potem ko je v samo petih dneh cena poskočila za več kot dolar.
Fotografija: Bela kovina je po rasti za dvakrat presegla zlato, saj je v prejšnjih treh mesecih poskočila za 33 odstotkov. FOTO: Rashevskyi Viacheslav / Shutterstock
Odpri galerijo
Bela kovina je po rasti za dvakrat presegla zlato, saj je v prejšnjih treh mesecih poskočila za 33 odstotkov. FOTO: Rashevskyi Viacheslav / Shutterstock

Po mnenju več priznanih analitikov, plemenito kovino poganjajo podobne stvari kot zlato - varno zavetje - pa tudi vse večji obeti industrijskega povpraševanja.

Srebro je imelo spektakularno drugo četrtletje 2020, k temu je pripomogel optimizem, da bodo za hitrejše okrevanje gospodarstva, države spodbudile industrijsko povpraševanje po tej surovini. Bela kovina je po rasti za dvakrat presegla zlato, saj je v prejšnjih treh mesecih poskočila za 33 odstotkov.

V četrtek je srebro doseglo svoje večmesečne najvišje vrednosti - srebro je čez noč dosegelo vrednost nad 19,40 dolarja za unčo.Srebro je v koraku z zlatom, saj sta ta teden obe plemeniti kovini dosegli nove pomembne ravni. Medtem ko je zlato prebilo mejo 1800 dolarjev za unčo, je srebro v bikovskem trendu preseglo 19 dolarjev za unčo. Za srebro je to najvišja raven od septembra 2019.

Analitiki povečanje povpraševanja po varnih zavetjih za finance, pripisujejo predvsem naraščajočemu številu korovirusnih okužb v ZDA, pa tudi vse večjemu skepticizmu nad uradniki ameriških zveznih rezerv.

Geopolitične napetosti se prav tako povečujejo, kar še povečuje privlačnost srebra, menijo analitiki.
 
 

Več iz rubrike

Komentarji: