Pustimo svetlobi naj sveti

Na ta svet se nismo rodili zato, da se bomo skrivali. Rodili smo se, da pokažemo kdo smo, odkrijemo ta potencial in ga razvijamo.
Fotografija: Vsak od nas je rojen na ta svet z edinstvenimi darovi in v nas je svetloba, ki potencialno lahko naredi svet lepši kraj. Foto: Getty Images
Odpri galerijo
Vsak od nas je rojen na ta svet z edinstvenimi darovi in v nas je svetloba, ki potencialno lahko naredi svet lepši kraj. Foto: Getty Images

Kadar sebi ali drugim spodkopavamo svetlobo, tako da zatiramo sposobnosti in sanje, sebi in drugim tudi odrekamo bogate izkušnje.

Vsak od nas je rojen na ta svet z edinstvenimi darovi in v nas je svetloba, ki potencialno lahko naredi svet lepši kraj. Žal pa pri mnogih ta svetloba miruje, ugasnili so jo strahovi ali pa občutki nepomembnosti. Da bi ponovno zanetili to svetlobo moramo pritegniti pozornost, se soočiti z možnostjo zavrnitve ali pa z odgovornostjo, ki jo prinese uspeh ob vsem tem pa tudi tvegati, da nas označijo za neskromne. Toda, ko spodkopavamo svetlobo s prikrivanjem sposobnosti in sanj, v resnici sebi in drugim odrekamo bogate izkušnje.

image_alt
Rešimo prst, da bomo rešili življenje

Polnost življenja

Na ta svet se nismo rodili zato, da se bomo skrivali. Rodili smo se, da pokažemo kdo smo, odkrijemo ta potencial, ga razvijamo, testiramo, mogoče kdaj spremenimo smer in odkrijemo kaj novega. Pomembno je, da ostanemo radovedni, ustvarjalni in svetimo. Na ta način smo živi, po žilah nam teče življenje, zagrizemo v vsako jabolko, pa naj bo še ne vem kako kislo. To je rast, to je bojevniški duh, ki ga moramo spustiti na plano in si preprosto upati živeti. Ko pride smeh, se bomo smejali. Ko pride jok, se bomo jokali - cest la vie. Važno, da svoje dneve polnimo z vsebino in premikamo svoje meje naprej.

Svetloba je svoboda

Naše sposobnosti so del tega, kdo smo, in ko smo ponosni nanje, potrjujemo ljubezen, spoštovanje in zaupanje s katerim gledamo nase. Poleg tega, ko izražamo svojo notranjo luč, drugim dovolimo, da storijo enako, s čimer jih osvobodimo lastnih talentov.

Nekateri so nas že od otroštva učili skrivati svojo luč pred svetom. Sorodniki so nas nemara opozarjali, da so poklici povezani z našimi sposobnostmi nedosegljivi. Morda so nam vrstniki zavidali in nas zato kritizirali v dejavnostih, v katerih smo instinktivno uživali. Lahko so nas avtoritete opominjale, naj bomo skromni in se izogibamo razkazovanju.

Na ta svet se nismo rodili zato, da se bomo skrivali, rodili smo se, da pokažemo kdo smo. Foto: Getty Images
Na ta svet se nismo rodili zato, da se bomo skrivali, rodili smo se, da pokažemo kdo smo. Foto: Getty Images

Kljub vsemu naštetemu obstaja ogromen prepad, ki ločuje tiste, ki si dovolijo, da njihova svetloba sveti, in tiste, ki želijo le pritegniti pozornost nase. Ko si upamo deliti svojo luč s svetom, postaneta lepota in jasnost naše duše popolnoma vidni. Na ta način postanemo celovito in izpolnjeno bitje- dobesedno utelešenje našega ogromnega potenciala. Ne glede na to ali smo nadarjen plesalec, prvovrsten kuhar, hiter s številkami ali naravni pogajalec, bomo vedeli, da svetu ne delamo usluge s tem, ko se zadržujemo in skrivamo.

Zanetimo zopet ogenj

Če smo svojo luč tako dolgo skrivali, da se je skrčila v žerjavico, se vsedimo in za začetek naredimo seznam vsega, kar počnemo dobro, pa čeprav je nepraktično, neumno ali na videz nepomembno. Nato se vprašajmo kako lahko pozitivno izkoristim te sposobnosti v svojem vsakdanjem življenju.

Darovi, s katerimi smo se rodili, nam niso bili podarjeni samovoljno. Čeprav morda nikoli ne bomo odkrili, kakšen vpliv je imela naša svetloba na druge, smo lahko prepričani, da bomo, ko bomo sprejeli svoje talente in jih delili z drugimi, razširili osvetlitev po svetu.

image_alt
In kako ste spali Vi?

Več iz rubrike