Najboljši nasvet za osebnostno rast

Kateri je najboljši nasvet, ki ga je dobil podjetnik, ko je intervjuval več kot 1000 strokovnjakov za osebnostno rast?
Fotografija: Foto: Shutterstock
Odpri galerijo
Foto: Shutterstock

Vishen Lakhiani je od leta 2013 intervjuval več kot 1000 ekspertov za osebno rast in se od njih naučil kar nekaj modrosti. Lakhiani je 45-letni podjetnik, ustanovitelj in izvršni direktor spletne učne platforme Mindvalley, ki ponuja številne programe mojstrskih tečajev in intervjuje v živo z vodilnimi strokovnjaki za zdravje in zdrav način življenja.

Lakhiani pogosto intervjuja inštruktorje, slavne osebnosti in podjetnike s svoje platforme, da iz prve roke pridobi njihove uporabne nasvete.  

image_alt
Stokrat zavrnjena, danes ima 34 milijard evrov vredno podjetje

Če v svoj razvoj vložimo zgolj 20 minut dnevno, bomo postali vedno boljši.  

Najboljši nasvet, ki ga je Lakhiani do sedaj dobil, je, naj se 20 minut dnevno posvetimo sebi in svoji osebni rasti, je povedal za CNBC Make It.

Nasvet prihaja s strani Srikumarja Raa, avtorja in ustanovitelja newyorškega podjetja za treniranje vodenja The Rao Institute. Rao je približno 30 let vodil predavanja na tematiko Ustvarjalnost in osebno mojstrstvo na Columbia Business School, na London Business School in na Haas Business School na Berkeleyu.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ključnega pomena je, da samo izboljšanje postane vsakodnevna navada. Tako se vsak dan za 20 minut posveti na primer branju knjige, meditira, pogleda spletni tečaj ali pa sprejema bolj zdrave navade, kot je boljši spanec, ali naredi določene vaje, pravi Rao.

Bolj pomembno kot uspeh ali neuspeh je, da oseba raste v svojih prizadevanjih. Resnično uspešni ljudje se zavežejo k osebni rasti. Če vase in v svoj razvoj vložimo le 20 minut dnevno, bomo postali vedno boljši.

image_alt
Najbolj iskani poklici v naslednjih 10 letih

Če pridobljenega znanja ne integriramo v življenje takoj, ga pozabimo v eni uri.

Poskušati se naučiti nekaj novega in to tudi takoj osvojiti je precej tvegano. Po podatkih Univerze Waterloo večina ljudi v eni uri pozabi približno polovico tega, kar so se naučili, če znanja takoj ne integrirajo in uporabijo v svojem življenju.

Lakhiani priporoča branje 10 strani knjige na dan, namesto da bi jo prebrali v enem kosu, saj se bodo tako pričele ideje nabirati in bodo postale del vsakdana. Ista taktika velja tudi za druge metode samoizboljševanja, ne glede na to ali gre za komunikacijske veščine ali za spremembo osebnih navad.

image_alt
ZDA: Število odpuščenih delavcev na izjemno nizki ravni

Več iz rubrike