Dnevna rutina Elona Muska

Uspešni ljudje so nam lahko dostikrat za navdih. Kakšen je običajni delovni dan znanega poslovneža Elona Muska?
Fotografija: FOTO: Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Reuters

Elon Musk je znan kot ustanovitelj oziroma soustanovitelj številnih uspešnih spletnih in tehnoloških podjetij. Velja za tehnološkega vizionarja. Leta 2018 ga je revija Forbes Uvrstila na 25. mesto lestvice najvplivnejših ljudi na svetu. Njegovo premoženje se ocenjuje na dobrih 180 milijard ameriških dolarjev. Trenutno se ukvarja predvsem z vodenjem podjetij SpaceX in Tesla. Business Insider je pripravil pregled nad njegovo običajno dnevno rutino.

Musk je znan po svojem deloholizmu, saj delu posveti kar 85 do 100 ur na teden. Običajno spi 6 ur na noč. Spat gre ob enih, vstane ob sedmi uri zjutraj.

"Spanje je res super. Če ne spim dovolj, sem precej tečen. Lahko bi spal tudi nekoliko manj in bil buden več ur, vendar bi na ta račun naredil manj, saj bi pomanjkanje spanja vplivalo na poslabšanje mojih mentalnih zmožnosti," je dejal Musk leta 2015 za revijo AMA.
 

Vsako jutro se tušira, zajtrk pa pogosto izpusti


Uspešen poslovnež je priznal, da pogosto izpusti zajtrk. zaradi česar prihrani dragoceni čas. Če že zajtrkuje, poseže po omleti in kavi. Obstaja pa ena jutranja rutina, ki se ji nikoli ne odreče in to je tuširanje. Kot pravi, dobi v času prhanja številne dragocene ideje.
FOTO: Reuters
FOTO: Reuters
Direktor Tesle je priznal, da nerad telovadi. Vseeno si med gledanjem televizije vzame čas za dvigovanje uteži in vadbo na tekalni stezi. Sicer pa se ukvarja tudi z borilnimi veščinami, kot so taekwondo, karate in judo.

Ne vzame si čas, da bi v miru pojedel vmesne obroke. Dostikrat je kar med sestanki in hrano poje v zgolj petih minutah. Navdušuje se nad francosko hrano in hrano na žaru, njegovi najljubši pijači pa sta dietna kola in viski.

Kljub natrpanemu delovniku si vzame čas za branje. Med njegovimi najljubšimi knjigami je Gospodar prstanov.

Ob sobotah dela, medtem ko si v nedeljo vzame čas za počitek. Takrat ostane doma ali si privošči izlet.

Ne mara telefonskih klicev, Tesli in SpaceX pa posveti 90 odstotkov delovnika


V sklopu delovnika se posveča predvsem podjetjema Tesla in SpaceX. Skupaj jima nameni približno 90 odstotkov časa. Preostali čas nameni delu na drugih projektih. Decembra 2019 je v tweetu dejal, da 90 odstotkov časa v SpaceX in 60 odstotkov časa v Tesli porabi za oblikovanje in inženiring.

Musk se zaradi številnih delovnih obveznosti poslužuje večopravilnosti. Tako med sestanki običajno dela prek telefona.

Da ne bi po nepotrebnem izgubljal čas, se odpove nenujnim telefonskim klicem. Namesto tega prisega na pošiljanje sporočil in elektronsko pošto.


 

Več iz rubrike