Nina Gaspari

O avtorju

Nina Gaspari (www.ninagaspari.com) je zadnje desetletje na samostojni podjetniški poti. Deluje kot strokovnjakinja za medije, podkasterka, učiteljica joge ter mentorica podjetnicam, ki želijo graditi uspešne in odmevne podjetniške zgodbe. Zadnje desetletje hodi po samostojni podjetniški poti in uči, kako graditi medijsko zanimive podjetniške zgodbe ter pri tem loviti ravnotežje med delom in zasebnim življenjem.

V svoji karieri se je kot Pr-ovka podpisala pod številne poslovne uspešnice, med katere sodi tudi lansiranje slovenske vodke pod blagovno znamko Slovenia vodka na ameriški trg, kar sta podprla tudi ambasadorja baletnik in igralec Mikhail Baryshnikov in igralec Bill Murra. Ninin Pr-ovski podpis je pustil tudi velik pečat pri fenomenu, ki ga ne pozna ne le prestolnica, ampak tudi nekaj drugih mest, tj. Odprta kuhna. Brezplačne ure joge na prostem pa so odraz njenega hobija, ki ga ljubi tako strastno, da ga na brezplačnih urah joge na prostem deli z več sto udeleženci.

trendi

Zakaj je pomemben zakaj?

Leta in leta me je preganjala misel, ki mi je kradla spanec in dvigovala občutek tesnobe. Dokler si nisem zastavila pravega vprašanja...Zakaj.

trendi

Top 10 podcastov za vsak dan

Za vse, ki vas svet podcastov še ni ujel in prepričal, sem pripravila lestvico 10 meni najljubših domačih in tujih podcastov.

mnenja

Kaj sem se o podjetništvu naučila iz joge – 2. del

S prakso joge sem se naučila sprejeti sebe in svet, ki ga soustvarjam...

mnenja

Kaj sem se o podjetništvu naučila iz joge – 1. del

Joga nam da jasnost misli, ki lahko poslovni svet, kljub njegovi nestabilnosti, oblikuje kot svet pozitivne energije, in smotrnosti.

mnenja

10 življenjskih spoznanj v 10 letih podjetniške poti

Znašla sem se na pragu Zavoda za zaposlovanje in globoke osebne krize. To je bil trenutek, ki mu v angleškem jeziku pravijo »sliding doors« ali drsna vrata.

mnenja

3 knjige, ki bi jih moral(!) prebrati vsak vodja

Odlične knjige, ki odpirajo nova obzorja v razumevanju vodenja, sestavljanja ekipe in oblikovanju idej za naslednje korake.

mnenja

Nadomestimo že ta »busy« s produktivnostjo

Odličen način, ki nam lahko pri tem pomaga, je »time-batching« ali postavljanje časovnih sklopov. Če nam delo to omogoča, poskušajmo v koledarju postaviti sklope opravkov, ki so si med se…