Mateja Videčnik

O avtorju

Mateja Videčnik je magistra psihologije in certificirana coachinja. Predava in vodi delavnice v podjetjih na teme mentalne prožnosti, upravljanja s časom, spreminjanja navad, transformiranja miselnih vzorcev, soočanja s stresom ter mentalnega well-beinga.

Strokovno podpira, usmerja in motivira posameznike, ki želijo svoje življenjske in delovne cilje doseči hitreje, učinkoviteje in lahkotneje. Pripravlja različne online tečaje in programe za zadovoljno življenje in uspešno delo. Sodeluje z največjimi raziskovalnimi hišami v Sloveniji kot moderator in svetovalka pri poglobljenih raziskavah kupcev, storitev, novih produktov, uporabniških izkušenj, trga in trendov.

Njena razmišljanja in uporabne psihološke vsebine za delo in življenje lahko prebirate tudi na njenih kanalih na LinkedInu in Facebooku.

mnenja

Kako prebroditi ovire in dosegati cilje?

Do rasti ne pride tam, kjer je nekaj lahko in tako, kot smo naredili že prejšnjič. Rast nastane tam, kjer je vključene vsaj nekaj nesigurnosti.

mnenja

Uspešni ljudje so tudi bolj prilagodljivi

Fleksibilnost pri delu in v življenju nam pomaga, da se lažje in bolj ustrezno prilagodimo različnim spremembam.

mnenja

Živimo v preteklosti, prihodnosti ali tukaj in zdaj?

Polna prisotnost v sedanjem trenutku pomeni, smo v stiku s seboj in z okoljem ter nismo obremenjeni s preteklostjo in s skrbmi glede prihodnosti.

mnenja

Imamo nadzor nad svojimi mislimi?

O miselnem ravnovesju govorimo takrat, ko na naše delo in na življenje gledamo s pozitivno ali nevtralno miselno naravnanostjo in prepričanji.

mnenja

Znate upravljati s svojimi čustvi?

Ko smo v ravnovesju s svojimi čustvi, se jih zavedamo, jih zmoremo izražati, negativna čustva pa znamo ustrezno predelovati in jih nato spustiti od sebe.

mnenja

Ravnovesje v telesu in vpliv na naš uspeh

Če smo pogosto v telesnem neravnovesju, to razteza vire našega telesa, jih troši in slabi. Naša sposobnost samoregulacije se znižuje

mnenja

Nekaj večjega od nas

Naše prepričanje »zunaj je nevaren svet« in »nobenemu ne moreš zaupati«, v nas kreira občutja nesigurnosti, nevarnosti in stalnega čustvenega stresa.

mnenja

Definira nas tudi naš odnos do drugih

Obsežna raziskava, ki so jo izvedli v ZDA, je pokazala, da imajo ljudje dandanes na splošno manj bližnjih prijateljev kot pred petindvajsetimi leti.

mnenja

Osebna prožnost: rešitev za čase polne sprememb

Primarni kazalnik kvalitete življenja in uspeha pri delu je tudi naše učinkovito upravljanje sprememb in stresa.

mnenja

Odnos do sebe kot prvi steber osebne prožnosti

Kakšen odnos imamo s samim seboj v veliki meri vpliva na to, kako se soočamo s spremembami in kako reagiramo v stresnih situacijah.