Na Hvaru odpira vrata razkošen hotel s petimi zvezdicami

Hotel bo obogatil ponudbo Hvara in pritegnil goste z visoko kupno močjo.
Fotografija: Modro-zelena oaza hotela se nahaja na promenadi ob morju. Foto: Hotel Croatia
Odpri galerijo
Modro-zelena oaza hotela se nahaja na promenadi ob morju. Foto: Hotel Croatia

Hvar bo letos poleti bogatejši še za en hotel s petimi zvezdicami, poroča Total Croatia News. Moeesy Blue & Green Oasis Hotel bo obstoječi hotel Croatia preuredil v hotel s petimi zvezdicami, 37 sobami, štirimi apartmaji in ekskluzivnim predsedniškim apartmajem. Ta se nahaja na promenadi ob morju, na površini približno 5000 kvadratnih metrov.

image_alt
Hoteli s petimi zvezdicami za manj kot 35 evrov na noč

Gre za večjo finančno in zelo zahtevno gradbeno investicijo na obstoječem hotelskem objektu. Hotel Croatia, ki je doslej spadal v kategorijo treh zvedic, bo postal petzvezdnični, zato se je vodstvo odločilo za njegovo prenovo, kar vključuje tudi spremembo imena. Po novem se bo imenoval Moeesy Blue & Green Oasis. Ime pomeni mozaik modrih in zelenih oaz, ki se kot poezija zlijejo v lepoto in mir, ki ju bodo turisti doživeli v čudoviti okolici.

Hvar bo letos poleti dobil še en hotel s petimi zvezdicami, poroča Total Croatia News. Moeesy Blue & Green Oasis Hotel bo obstoječi hotel Croatia preoblikoval v hotel s 5 zvezdicami. Foto: Croatia Hotel
Hvar bo letos poleti dobil še en hotel s petimi zvezdicami, poroča Total Croatia News. Moeesy Blue & Green Oasis Hotel bo obstoječi hotel Croatia preoblikoval v hotel s 5 zvezdicami. Foto: Croatia Hotel

Več kot 130 milijonov evrov vredna investicija

Podjetje Croatia-Hvar d.o.o. je začelo z več kot 130 milijonov evrov vredno investicijo, ki vključuje rekonstrukcijo in prenovo obstoječega hotela in okolice. V notranjosti hotela bo ostalo le kamnito stopnišče, vse ostalo pa bo popolnoma spremenjeno. Hotel bo zaznamoval značilen sodoben design, ki bo zagotovo navdušil mnoge turiste.

image_alt
40-metrski luksuzni katamaran očara na prvi pogled

V restavraciji bo preko show-cooking omogočen neposreden stik kuharja z gosti hotela. Restavracija, bari in separeji bodo razkošno opremljeni. Prijeten ambient in dostopnost hotelskega osebja se bosta ohranila tudi v prihodnje ter se dvignila na še višjo raven. Gostom bo med bivanjem zagotovljena najvišja raven razkošja. V sklopu hotela bo tudi zunanji bazen, ki bo organiziran v kaskadah. V objektu se bodo nahajali notranji bazen, spa center s ponudbo masaž, savne in velika telovadnica.

image_alt
Slavni bogataši, ki imajo v lasti zasebne otoke

Hotel bo deloval znotraj in izven sezone

Hotel bo obratoval tudi izven poletne sezone, kar je cilj hotelskega menedžmenta in del nacionalne strategije hrvaškega turizma, navaja Total Croatia News. Prenova in rekonstrukcija bosta vključevali tudi celovito ureditev rastlinja okoli samega objekta, s čimer se bo ohranila zelena oaza, po kateri je bil hotel prepoznaven do sedaj. Stara drevesa se bo zamenjalo z mladimi, poleg tega pa se bodo ohranile vse obstoječe palme ob južnem delu hotela.

image_alt
Koliko denarja je dovolj za dostojno pokojnino?

Vrhunska ponudba za goste z večjo kupno močjo

Pri lastništvu in upravljanju hotela sodelujejo tri generacije ene družine. Stanislav Visković je direktor podjetja in predstavnik tretje generacije, ki vodi hotel ter si prizadeva za izboljšanje kakovosti dela in hotelske ponudbe. Visković pravi, da bo naložba obogatila ponudbo Hvara in celotnega hrvaškega turizma ter sledila trendom vlaganja v projekte visoke kategorije, ki zanimajo turiste s posebnimi željami in interesi. Čeprav je pandemija povzročila velike težave na turističnem trgu, je opozorila tudi na potrebo po vlaganju v objekte vrhunske zmogljivosti, saj so bili ti v času pandemije dobro zasedeni.

Hvar bo letos poleti dobil še en hotel s petimi zvezdicam. Foto: Shutterstock
Hvar bo letos poleti dobil še en hotel s petimi zvezdicam. Foto: Shutterstock

Projekt bo s sredstvi podprla tudi družba HAMAG-BICRO, Hrvatska poštanska banka pa bo postala finančni in operativni partner projekta, saj je vključena v celoten potek njegove priprave in izdelave. Gradnja naj bi bila končana do 1. maja 2022, prve goste pa naj bi sprejeli konec junija 2022. Pričakovani so iz držav z večjo kupno močjo, kot so ZDA, Velika Britanija, Francija, Avstralija in Nemčija. Za nočitev v hotelu bo treba v času sezone odšteti od 600 do 800 evrov v dvoposteljnih sobah in od 1160 do 1800 evrov v apartmajih.

image_alt
Največje in najdražje bivališče na svetu na dražbi

Več iz rubrike