Začenja se teden restavracij

Kulinarični navdušenci bodo lahko te dni ponovno uživali v tednu restavracij.
Fotografija: Foto: Eržen Jure/Delo
Odpri galerijo
Foto: Eržen Jure/Delo

Teden restavracij se začne danes in bo trajal do 27. junija v 99 najboljših slovenskih gostilnah in restavracijah. V njih bodo pokazali, zakaj je Slovenija evropska gastronomska regija 2021, so napovedali organizatorji, podjetje Vivi.
image_alt
V katerih večjih mestih EU se da zadihati s polnimi pljuči?

Letošnji teden restavracij bo po njihovih navedbah poseben zaradi naziva evropska gastronomska regija, ki ga letos nosi Slovenija. Teden restavracij bo prva prireditev t. i. kulinaričnega predsedovanja.

Foto: Eržen Jure/Delo
Foto: Eržen Jure/Delo
Osnovna cena menija z najmanj temi hodi ostaja 19 evrov. Najbolje ocenjene restavracije lahko k njej dodajo doplačilo za srčke, ki znaša šest evrov za tri srčke in več, tako da je pri njih cena menija 25 evrov, in dva evra za dva srčka, tako da je pri njih cena menija 21 evrov.

V lanskem letu, ki ga je zaznamovala koronska kriza, se je teden restavracij odvil spomladi in jeseni, ki se je zaradi epidemije končal po osmih dneh. Kljub epidemiji ga je po navedbah organizatorjev obiskalo 100.000 gostov.
image_alt
Sladkorno bolezen ima vsak deseti Slovenec

V tednu restavracij sodelujejo najboljše slovenske restavracije in kuharski mojstri, ki dvakrat letno v desetih dneh predstavijo svoje znanje po prijazni ceni. S tem nagradijo svoje stalne goste za njihovo zvestobo in povabijo nove, da spoznajo vrhunsko kulinariko, ki ni nujno vedno draga.

Več iz rubrike