Prosto delovno mesto: Igranje računalniških iger za 34.000 evrov plače

Britansko podjetje ponuja ljubiteljem računalniških iger dober zaslužek za eno leto igranja na njihovih računalnikih.
Fotografija: Privlačna ponudba za ljubitelje računalniških iger. FOTO: REUTERS/Wolfgang Rattay
Odpri galerijo
Privlačna ponudba za ljubitelje računalniških iger. FOTO: REUTERS/Wolfgang Rattay

Igranje računalniških iger ima številne privržence, prav tako pa se na tem področju odpirajo različne priložnosti za dober zaslužek.

Kot poroča TechSpot, je britansko podjetje OPSYS naznanilo nenavadno ponudbo. Osebi, ki bi bila pripravljena eno leto igrati računalniške igre, ponuja plačilo v višini 30.000 britanskih funtov oziroma približno 34.000 evrov. Iščejo igralca, ki bi delal v oddelku za uporabniško izkušnjo. Zveni preveč dobro, da bi bilo res?

FOTO: Ina Fassbender / AFP)
FOTO: Ina Fassbender / AFP)
PC Gamer poroča, da je OPSYS nedavno ustanovljeno podjetje za izdelavo računalniških sistemov. Sedež podjetja se nahaja v Stockportu v Veliki Britaniji. Vodstvo išče osebo, ki bi bila pripravljena igrati računalniške igre na njihovih računalnikih za obdobje enega leta.

Kot pojasnjujejo v podjetju, so najprej razmišljali o tem, da bi najeli oglaševalca, ki bi promoviral njihove računalnike. Kasneje so se odločili, da bodo nekomu enak znesek dodelili za to, da na njih igra računalniške igre.
 

Iščejo zasvojenca z računalniškimi igrami


Seveda podjetje ne bo sklenilo sodelovanje kar s katerimkoli igričarjem. Kot je razvidno iz njihovega oglasa za delo, iščejo nekoga, ki je z igrami tako rečeno zasvojen, ki pozna celotno sceno na področju gaminga in zna ubrati najboljšo taktiko, da zmaga.

Kot je še navedeno v oglasu, so inženirji v njihovem podjetju preveč zasedeni z drugimi nalogami, zato nimajo časa, da bi nenehno poizvedovali, o čem se med sabo pogovarjajo igričarji. Iskana oseba bi bila tako priročen vir informacij in trendov na področju videoiger.


OPSYS v oglasu navaja, kako se lahko zainteresirani kandidati prijavijo. Ti morajo na družbenih omrežjih objaviti 60-sekundni videoposnetek in v njem pojasniti, zakaj so primerni za prevzem ponujene funkcije. Objava je možna na Twitterju ali na Instagramu.

Ni jasno, kaj vse bo ponujeno delo zajemalo. Zagotovo pa bo vključevalo tudi določene promocijske aktivnosti podjetja. Kot še navajajo v OPSYS, bo delo potekalo od doma, zato ponudba ni omejena le na prebivalce Združenega kraljestva. Prijave bodo sprejemali do 9. aprila, zadnji razgovor pa bo opravljen 12. aprila.
 

Več iz rubrike