Wizz Air bo potrojil floto

Madžarski letalski prevoznik Wizz Air bo v prihodnjih devetih letih več kot potrojil svojo floto, ki zdaj obsega 87 letal proizvajalca Airbus. Po nakupu 256 letal airbus 320 in izločitvi starejših jeklenih ptic bo leta 2026 razpolagal z 282 letali.
Fotografija: Reuters
Odpri galerijo
Reuters

Leta 2022 bodo začeli prevoze opravljati s prvimi letali nove generacije A320 neo. Ta letala naj bi pomagala občutno zmanjšati izdatke podjetja za gorivo. "Posledično se bodo znižale cene vozovnic, kar bo ugodno delovalo na povpraševanje po prevozih," je dejal direktor Jozsef Varadi.

Medtem pa Wizz Airu pomanjkanje pilotov, s katerim se srečujejo nekateri nizkocenovni prevozniki, ne povzroča težav. Na eni strani krepi lastno izobraževanje, na drugi strani pa računa na nadaljnje stečaje manj uspešnih tekmecev - v zadnjem času sta takšna primera Air Berlin in Monarch Airline.

Wizz Air trenutno povezuje 144 destinacij v 43 državah. Iz Ljubljane leti v London in Bruselj. V poslovnem letu 2016/17 je prepeljal 24 milijonov potnikov.

Več iz rubrike

trendi

Kako se prepletata budizem in znanost

Znanstveniki vse bolj uporabljajo budistično modrost za razumevanje različnih raziskovalnih tem in človeškega stanja. Menihi in redovnice pa zavzeto srkajo najnovejše raziskave. Njihova vprašanja so …

trendi

Blagoslov in prekletstvo à la Michelin

O tem, kako podjetje, ki prodaja gume, odloča o usodi svetovne kulinarike.

trendi

Ženske se manj ličijo. Posledice se že čutijo

Japonsko luksuzno kozmetično podjetje Shiseido se spogleduje s kitajskim spletnim modelom, ki bi podjetju zagotovil rast po pandemiji. Trenutno časi niso rožnati.

trendi

Na dnu oceana poteka lov na minerale, vredne več bilijonov

Najzanimivejša prihodnost tehnologije za drone morda ne bo v zraku, po katerem bi dostavljali pakete za Amazon, ampak pod vodo, kjer bi pomagali odkrivati ogromno bogastvo.

Komentarji: