Wing je v zrak spustil prvi dostavni dron

V podružnici Alphabeta z novo storitvijo želijo predvsem zmanjšati cestno dostavo, na tak način pa lahko tudi hitreje pomagajo ljudem, ki živijo na bolj odročnih krajih in hitro potrebujejo pomoč.
Fotografija: ZDA stopa v dirko velikih s svojim dostavnim dronom. Fotografija je simbolična. Foto: Pixabay
Odpri galerijo
ZDA stopa v dirko velikih s svojim dostavnim dronom. Fotografija je simbolična. Foto: Pixabay

Tehnološki gigant Google je pred dnevi predstavil svoj prvi dron, ki ga bodo uporabljali v komercialne namene. V Virginii je tako poletel Wingov dostavni dron, ki se je za začetek povezal z dvema pomembnima igralcema – FedExom, ki skrbi za dostavo poštnih pošiljk, in Walgreensom, drugim največjim ameriškim dostavljalcem zdravil in ostalih farmacevtskih pripomočkov.

Po državni odobritvi uporabe letečih dostavnih storitev Wingovi droni za zdaj dostavljajo pošiljke s hrano in zdravili. Že v začetku leta so od Zvezne uprave za letalstvo dobili tudi certifikat za dostavo dobrin ljudem, ki živijo na obrobju mest, piše Verge.

ZDA so tako vstopile v dirko še z nekaterimi državami, kjer dostava z droni deluje že utečeno. Katere države so to, preberite TUKAJ, med njimi je v japonskem podjetju, ki upravlja z dostavami z droni, zaposlenih kar 13.000 ljudi.

V podružnici Alphabeta z novo storitvijo želijo predvsem zmanjšati cestno dostavo, prav tako pa na tak način lahko hitreje pomagajo ljudem, ki živijo na bolj odročnih krajih in hitro potrebujejo pomoč. Pri Wingu zagotavljajo, da bo preko mobilne aplikacije naročeno blago pri uporabniku dostavljeno v nekaj minutah. »Za zdaj so vse dostave brezplačne,« še poudarjajo predstavniki v podjetju.  



Več iz rubrike