Vse poti vodijo v RIMske…terme

Rimske terme, zelena oaza sredi neokrnjene narave, le 15 minut oddaljena od Celja, so ponovno odprle svoja vrata.
Fotografija: Spoznajte skriti biser v neokrnjeni naravi. FOTO: Rimske terme
Odpri galerijo
Spoznajte skriti biser v neokrnjeni naravi. FOTO: Rimske terme

Povsem nova in še nikoli uporabljena miza za namizni tenis ali po domače rečeno pinkponk, je v Rimskih termah v  času karantene, samevala. Nikogar ni bilo, da bi poprijel za mini loparje in se predal ne le odlični priložnosti za rekreacijo, ampak dokazano tudi eni najboljših mentalnih sprostitev.

Še več: iz Rimskih term ni bilo slišati prijetnega šumenja termalne vode in ni bilo čutiti zadovoljstva od termalne vode prijetno utrujenih gostov. Sprehod po pravljični okolici Rimskih term, ki je začarala tudi eno najlepših in karizmatičnih evropskih princes, princeso Sisi in pogled na wellnes arhitekturno dovršeno in estetsko oko vzbujajočo zgradbo, je bil otožen. V okolici, ki kar kliče, da zaživi šele ob stiku z ljudmi, ni bilo nikogar. Karantena je vse ljudi posrkala v domovanja. 


 

A zdaj se je življenje končno vrnilo

 
Rimske terme, zelena oaza sredi neokrnjene narave, le 15 minut oddaljena od Celja, so ponovno odprle svoja vrata v svet sprostitve, zdravja, kulinaričnega doživetja in oddiha v številnih savnah, medicinskem centru, restavracijah, bazenih, wellness centru in termalnih kopelih.
 
»Vesel sem za ta korak. Že beležimo obisk, Rimske terme se prebujajo. To me izjemno navdušuje. Tudi tujci nas že kličejo, zato si želim, da bo delovanje čimprej podobno stanju pred epidemijo. Vsi skupaj si želimo, da naša pravljica ponovno v celoti zaživi,« je ob odprtju poudaril Valery Arakelov, direktor Rimskih term. Ob ponovnem odprtju upoštevajo vse zdravstvene smernice, ukrepe in priporočila vlade.
 

Otroci imajo brezplačno bivanje

 
Za še lepši poletni oddih sprejemajo tudi turistične bone, ki bodo družinam prinesle večdnevno bivanje v Rimskem ali Zdraviliškem dvoru. Paket med drugim vključuje kar 5 nočitev z zajtrkom, neomejeno kopanje v termalnem bazenskem kompleksu in posebne popuste v Wellness centru Amalija in Medicinskem centru Valetuda. Otroci do dopolnjenega 6. leta v sobi z dvema odraslima osebama bivajo brezplačno. 

 
Prihajajoči toplejši meseci bodo prinesli poletno animacijo s ''Poskočnim'' Dejanom Krajncem, članom zasedbe Poskočni muzikanti, športni navdušenci pa bodo lahko uživali v različnih aktivnostih v naravi.

Z jogo na svežem zraku se lahko obiskovalci naučijo dihalnih tehnik in spoznajo najbolj poživljajoče položaje za celotno telo. Sprehod po ruski stezi ali parku, kjer se nahaja 14 energijskih točk v objemu orjaških sekvoj in ceder, pa blagodejno vpliva tako na telo kot tudi na duha.

V času epidemije koronavirusa, med zaprtjem, so prenovili bazen v medicinskem centru, centralni bazen, okolico zunanjih savn in A la Carte restavracijo Sofija. Opravili so tudi vsa vzdrževalna dela, prebelili večji del hotela s kavarno in nadstandardno dodatno opremili suite.  
 

 
 

Več iz te teme:

Več iz rubrike

Komentarji: