Vsakdanje navade uspešnih ljudi: Jerneja Kamnikar, direktorica Vivo Catering

Vivo catering je mednarodno delujoče podjetje, ki se ukvarja s preskrbo hrane in pijače tudi izven naših meja in je v delu Jugovzhodne Evrope priznan kot en izmed treh najvplivnejših cateringov. So pomemben člen slovenskega turizma in kongresne dejavnosti, s svojo ponudbo tudi spodbujajo pozitivno mnenje o slovenski kulinariki.
Fotografija: osebni arhiv
Odpri galerijo
osebni arhiv

Ustanoviteljica in direktorica Viva cateringa Jerneja Kamnikar je magistrica turizma, ki med drugim tudi predava in nudi mentorstvo na višjih in visokih šolah za gostinstvo in turizem.

Kako začenjate jutra?

Z meditacijo in jutranjo kavo.

Se vam zdi, da so ženske menedžerke v prednosti pred moškimi? Zakaj?

Vodenje vidim bolj po konceptu ženskega ali moškega principa, kjer je zagotovo prednost ženskega menedžmenta v storitveni dejavnosti z nepogrešljivim šestim čutom in pripravljenostjo delati za razvoj.

osebni arhiv
osebni arhiv

Kako ohranjate dobro klimo v podjetju, kjer je tako veliko zaposlenih? Koliko ljudi dela za vas?

Klima je pri nas najpomembnejša komponenta, lahko trdim, da celo pomembnejša od strokovnosti. Podjetje je zgrajeno na odnosih in to je naša konkurenčna prednost. Sodelavci so si sami izbrali slogan: »It's not a job, it's a lifestyle – To ni služba, to je način življenja«, ki ga resnično živimo. To so naše korenine za projektno delo, kar delo pri različnih dogodkih, kongresih in skrb za zdravo življenje zagotovo so, pa čeprav tudi med rednim delovnim časom. V ta velika nihanja z več tisoč gosti na dan je vključenih tudi več kot sto zaposlenih.

Kako končate delovne dneve?

Tako kot začnem, tudi zaključim dan z meditacijo ter z aktivnostmi v družini in s pripravo na prihajajoči dan.

Koliko ur na dan delate?

Kolikor delo zahteva. So dnevi, ko se jutro veže z večerom, tem dnevom pa sledijo prosti dnevi. Tako kot je delo projektno, je tudi način življenje menedžerke, podjetnice projektno.

Kako se v cateringu prilagajate zelenim politikam?

V Vivo Catering use ponašamo s prvim eko certifikatom na tem področju, kateremu je sledila trajnostna naravnanost, sledljivost izvora živil. Zelena politika je del Vivovega načina življenja, h kateremu stremimo vsak dan.

Kako skrbite za svoj videz?

Upam, da uspešno (smeh). Urejenost, delavnost in srčnost so vrednote pri posamezniku, za katere menim, da so najpomembnejše. Videz je odraz človekove notranjosti, je blagovna znamka posameznika, podjetja ter ekipe, ki jo predstavlja.

Podjetje je zgrajeno na odnosih in to je naša konkurenčna prednost. sodelavci so si sami izbrali slogan: »It's not a job, it's a lifestyle – To ni služba, to je način življenja«.

S katerimi živili negujete svoje zdravje in videz?

Kot star pregovor pravi »Povej mi, kaj ješ in povem ti, kdo si.« Osebno sem naklonjena vsemu, kar izvira iz narave in okolja, v katerem živiš. Vse, kar zraste in se pase v naravi, povezujem z zdravjem in videzom. Osebno pa to dopolnjujem še z ayurvedskimi prehranskimi dopolnili.

Petek zvečer – doma na kavču ali v centru s prijatelji?

Po planu nič od tega. Razen, če je delovni večer, ki se prepleta z dogodki ter prijetnimi prijateljskimi druženji. Moja osebna izbira pa je večer s skrbjo za zdravje in sproščanjem s šiatsu in refleksno terapijo.

Kateri so vaši hobiji?

Potovanja, degustacije, povezane s svetovno kulinariko, branje, zimski in vodni športi ter igranje klavirja.

Kaj je pomembno, ko nekdo organizira večerjo za poslovne partnerje kar doma?

Da je že sama priprava in organizacija večerje del zabavnega druženja, ki je veselje, in ne dodatni stres z dodatnimi obremenitvami. Pripravite tisto, v čemer ste res dobri. Ne pretiravajte z izborom in količino posode. Poleg jedi, ki jih imate lahko pripravljene vnaprej in počakajo v hladilniku, dodajte jedi, ki se med druženjem pečejo v pečici, kar ustvarja toplo, prijetno atmosfero. Lahko pa, seveda – še bolje, pokličite profesionalno catering hišo, vi pa se osebno posvetite vašemu poslovnemu partnerju.

Več iz rubrike

Komentarji: