»Ženske v IT-ju smo navajene, da smo v manjšini«

Kaja Kovič
Anka Brus je že vso kariero neločljivo povezana s tehnologijo. S svojim delom, energijo in pozitivnostjo pa je zgled svojim sodelavkam ter drugim ženskam v panogi informacijske tehnologije. Foto Anže Vrabl

O vsakdanjih navadah uspešnih ljudi je tokrat spregovorila Anka Brus, prejemnica priznanja Artemida 2018 in direktorica družinskega podjetja Agitavit Solutions.

Združenje Manager ji je zato pred kratkim podelilo priznanje Artemida, ki ga podeljujejo v čast posameznicam na najvišjih vodstvenih funkcijah v podjetjih z več kot 50 zaposlenimi in uspešnim poslovanjem. Podjetje Agitavit Solutions ima 90 sodelavcev, v letu 2018 je ustvarilo 4,4 milijona evrov prihodkov od prodaje in več kot pol milijona evrov čistega dobička. Skoraj tri četrtine storitev proda na tujih trgih.

Podjetje Agitavit Solutions je dobilo veliko nagrad in priznanj. Zaradi katerih dosežkov ste znani kot nacionalni šampioni in zakaj so označeni kot izjemni?

Smo podjetje, ki že 16 let stabilno raste, vmes smo uspešno prebrodili gospodarsko krizo. Očitno delamo dobro in na pravi način. Stranke pravijo, da znamo prisluhniti njihovim zahtevam in predlagati inovativne IT rešitve za njihove poslovne izzive. Cenijo, da smo kompetentni, zanesljivi, prilagodljivi in odzivni. Poleg tega nam je pomembno, da se zaposleni pri nas dobro počutijo in rastejo skupaj s podjetjem. Pomembni prelomnici v delovanju sta bili za nas sklenitvi pogodb z dvema tujima strankama. Prva je Hilti Corporation, s katero sodelujemo že od leta 2007 pri razvoju rešitev za gradbene inženirje; druga pa je farmacevtski velikan Sandoz Group (danes del Novartisa), za katerega razvijamo rešitev za podporo življenjskemu ciklu produktov.

V podjetju imate razdelan sistem nagrajevanja. Ga lahko opišete?

Uspešnost posameznikov ocenjujemo po načinu delovanja in dosežkih. Nagrajujemo izkazana vedenja, ki so zgled drugim zaposlenim. Sem spadajo kvaliteta in učinkovitost dela, odnos do dela, strank in sodelavcev, podajanje predlogov za izboljšave. Nadalje nagrajujemo doseganje ciljev, ki podpirajo doseganje ciljev podjetja, uspešno zaključene projekte, inovacije, mentorstvo sodelavcem, zaključene prodaje ... Ob uspešnem zaključku poslovnega leta vsi zaposleni dobijo tudi nagrado za poslovno uspešnost.


Ker imamo v večini primerov z ženskami dobre izkušnje, bi si želela, da bi nas bilo še več, a žal ne dobimo veliko prijav kandidatk. Smo pa ženske v IT-ju navajene, da smo v manjšini.

Koliko ur na dan delate?

V pisarni delam vsak dan med osmo in peto uro, a v resnici težko potegnem mejo med delom in prostim časom, saj je velikokrat prepleteno. Ko grem na Šmarno goro, premlevam, na primer, načrt o konceptu predstavitve, ki me čaka, se pripravljam na sestanek, včasih kaj naredim zvečer ali čez vikend – v tem ne vidim problema, dokler ohranjam ravnovesje.

Če se vrneva na začetek … Kako začnete dan? Imate morda kakšno posebno jutranjo rutino?

Jutra začenjam z zajtrkom – kosmiči ali smoothiejem, potem pridem v pisarno, kjer skupaj s sodelavci spijemo kavo.

S kakšnimi težavami se po vašem mnenju srečujejo ženske na višjih položajih? Ste se kdaj soočali z njimi tudi vi?

Nikoli nisem imela tovrstnih težav ne znotraj ne zunaj podjetja, zato težko sodim.

Ste imeli kdaj negativne izkušnje z moškimi v IT-svetu?

V Agitavitu nas je približno četrtina žensk in mislim, da nobena nima težav z moškimi sodelavci. Ker imamo v večini primerov z ženskami dobre izkušnje, bi si želela, da bi nas bilo še več, a žal ne dobimo veliko prijav kandidatk. Smo pa ženske v IT-ju navajene, da smo v manjšini. Pred kratkim sem bila, recimo, na poslovni večerji in sredi večera sem ugotovila, da sem edina ženska v družbi devetih moških.

Kako mora ženska direktorica po vašem mnenju delati s kadri?

Pri tem po mojem mnenju ne gre za razliko med moškimi ali ženskimi vodji. Vsak mora najti svoj lasten način, ki deluje zanj in za njegove sodelavce. Zame je pomembno sodelovanje, sprejemanje tega, da smo različni in da če se tega zavedamo, lahko od sodelovanja potegnemo največ. Pomembno mi je, da sodelavci vedo, da se vedno lahko obrnejo name.

image
Foto: Roman Šipić

Katere so vaše najslajše razvade?

Čokolada in kava (smeh). (Gospa Brus ima v pisarni skledo čokoladnih bombonov.)

S katerimi aktivnostmi se razvajate v prostem času?

Zelo rada berem, hodim na Šmarno goro, lani sem bila 129-krat. Čez zimo obiskujem telovadbo in jogo.

Katera knjiga vas je nazadnje navdušila?

Od strokovnih knjig Reinventing Organisations avtorja Frédérica Lalouxa, za sprostitev pa rada vzamem v roke kakšno kriminalko Joa Nesbøa ali katerega drugega skandinavskega avtorja.

Petek zvečer – v centru mesta s prijatelji ali na kavču ob televiziji v krogu družine?

Kakor kdaj. Pogosto v petek zvečer najraje v miru pogledam kakšen film ali serijo, včasih pa se s prijatelji dobimo v centru. Sicer pa se s prijatelji družimo tudi ob nogometnih tekmah obeh sinov, ki so na sporedu skoraj vsak vikend.

Kako zaključite delovni dan?

Tudi večerne rutine nimam, mi je pa pomembno, da se umirim. Če se le da, se s sinovoma ujamemo na skupni večerji, potem uredim še kakšno službeno zadevo, kaj preberem in se odpravim spat.

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Več iz rubrike