VIDEO: Umetna inteligenca namesto božičnega drevesa

V poslovno-tehnološkem predelu Milana bo letošnjo božično drevesce futuristične narave. Namesto lesene jelke je podjetje Huawei postavilo lasersko drevo, ki se obarva glede na razpoloženje človeka, ki stoji pred njim.
Fotografija: Huawei
Odpri galerijo
Huawei

V poslovni coni Piazza Tre Torri (pred modernim in luksuznim objektom Citylife) v Milanu so prejšnji teden postavili poseben božični okras posvečen tehnološkemu napredku, tj. lasersko drevo, ki spreminja barve. Mimoidoči se s pomočjo enometrske naprave, v kateri je vgrajena umetna inteligenca, fotografirajo, ta zazna njihovo razpoloženje in po tem spremeni barvo drevesca, ki se obarva v rdečo, modro, belo ali zeleno barvo. Tistim obiskovalcem, ki jim fotografiranje z veliko napravo pred drevescem ne gre, pa pomagajo božično oblečeni škratki, ki jih fotografirajo z napravo Huawei Mate 20 Pro. Prav kitajsko podjetje je idejni vodja in sponzor projekta, ki časti prihodnost, tehnologijo in povezljivost sodobnega sveta.

Pri izvedbi so jim pomagali strokovnjaki iz italijanske raziskovalne ekipe VRAI iz March (Vision Robotics Aritificial Intelligence). Futuristično božično drevo bo mesto razsvetljevalo do 6. januarja, konec projekta pa bodo organizatorji razveselili vse udeležence akcije z različnimi nagradami, tudi potovanjem na Laponsko.

Več iz rubrike

Komentarji: