VIDEO: Prihod prestižnega gastronomskega vodnika Michelin v Slovenijo

"Slovenija je nadvse vznemirljiva destinacija za gastronomske turiste in veseli nas, da bomo Michelinov izbor najboljših slovenskih restavracij in talentov marca 2020 predstavili svetovni javnosti," pove Romain Perrier, direktor prodaje in marketinga Michelin.
Fotografija: Michelinove zvezdice privlačijo turiste z vsega sveta, pozitiven učinek pa ni vezan le na turizem pač pa tudi na kmetijstvo, transport in celotno prehrambno industrijo.
Odpri galerijo
Michelinove zvezdice privlačijo turiste z vsega sveta, pozitiven učinek pa ni vezan le na turizem pač pa tudi na kmetijstvo, transport in celotno prehrambno industrijo.

V Slovenijo prihaja globalen in vpliven gastronomski vodnika Michelin, kar pomeni ključen korak v prizadevanjih slovenskega turizma na področju promocije in razvoja gastronomije ter znatno prispeva k povečanju prepoznavnosti in pozicioniranju Slovenije kot 5* destinacije tudi na področju kulinaričnih doživetij.



Michelinove zvezdice privlačijo turiste z vsega sveta, pozitiven učinek pa ni vezan le na turizem pač pa tudi na kmetijstvo, transport in celotno prehrambno industrijo. Znani so številni primeri, ko posamezna uspešna restavracija lahko dvigne celotno lokalno ekonomijo. Pozitivni vplivi se kažejo tudi na socio-ekonomskem področju, zlasti na področju zaposlovanja, saj naj bi vsaka nova zaposlitev v z zvezdicami nagrajeni restavraciji prispevala k dodatni zaposlitvi na drugih področjih znotraj prehranskega sektorja.

Odkar je pred skoraj 120 leti izšel prvi Michelinov vodnik, ljudje lažje odkrivajo najboljše kulinarične destinacije po vsem svetu. Sedaj bo Slovenija uradno postala del vrhunskih destinacij tudi za svetovno javnost. Njihov globalni direktor Gwendal Poullennec pove, da je to v prvi vrsti zaradi izjemnih kulinaričnih mojstrov, ki zaradi izrednega naravnega bogastva, ki omogoča pridelavo visoko-kakovostnih surovin, iz dneva v dan ustvarjajo izjemne jedi.

Romain Perrier, direktor prodaje in marketinga Michelin, razloži, da je Slovenija nadvse vznemirljiva destinacija za gastronomske turiste in da so pri Michelinu zelo veseli, da bodo Michelinov izbor najboljših slovenskih restavracij in talentov marca 2020 predstavili svetovni javnosti.


 

MGRT in STO razvoj in promocijo gastronomije izvajata sistematično, načrtovano in intenzivno za uresničitev ciljev uresničevanja, zastavljenih v Strategiji trajnostnega razvoja Slovenije 2017-2021 ter Akcijskem načrtu razvoja in trženja gastronomskega turizma Slovenije 2019-2023. Prizadevanja MGRT in STO pri prodoru Slovenije v sam vrh najbolj zaželenih gastronomskih destinacij so v preteklih letih rezultirala v izredni pozornosti globalnih medijev, v pridobitvi naziva Evropske gastronomske regije 2021 in sedaj tudi v prihodu slovitega vodnika.

Več iz rubrike