VIDEO: Obleka, narejena iz vaših digitalnih podatkov

Google je s pomočjo švedske blagovne znamke H&M oblikoval aplikacijo, ki združuje tehnologijo in modo. S sledenjem uporabnikovim dnevnim aktivnostim aplikacija podaja navodila za izdelavo blaga in obleke z osebno noto.
Fotografija: press release
Odpri galerijo
press release

Švedska blagovna znamka Ivyrevel (H&M), ki predstavlja novodobno digitalno modno hišo, je izdelala posebno kolekcijo Coded Couture, ki lahko pomeni novo prelomnico v svetu mode. Do sedaj smo poznali dve veji mode, nosljivo modo, ki je primerna za vsakdan, ter visoko modo, ki je namenjena predvsem ekstravagantnim modnim spektaklom. Kolekcija Coded Couture pa predstavlja vejo modnih oblačil, ki so prilagojena življenjskemu slogu in okolju posameznika. Androidova aplikacija spremlja vse aktivnosti prijavljenega uporabnika in na podlagi teh podatkov sama kodira zapis za izdelavo potiska in kroja obleke, ki bi uporabniku najbolj pasala na dane podatke. Rezultat tega je zelo osebna, digitalno prilagojena obleka, ki jo je mogoče kupiti preko spleta. Stranka si lahko izbere posloven, športen ali večeren kroj oblačila.

Ideja je trenutno v beta fazi, saj jo še vedno testirajo pod različnimi vplivi različnih življenjskih slogov, a H&M ter Google napovedujeta, da bo aplikacija zelo kmalu ugledala luč sveta. Glede na to, da potrošniki vse bolj iščejo nekaj nenavadnega, a vseeno osebnega, je verjetno, da se bo aplikacija razširila izven modnih segmentov. 

Več iz rubrike