V Soški dolini nastaja nova hollywoodska serija

Lepote Posočja so znova prepričale ustvarjalce domišljijskih dram Dramska serija The Wheel of Time nastaja po istoimenski seriji romanov.
Fotografija: Prizor s snemanja filma Zgodbe iz Narnije: Princ Kaspijan iz leta 2007. Foto: Pakt Media
Odpri galerijo
Prizor s snemanja filma Zgodbe iz Narnije: Princ Kaspijan iz leta 2007. Foto: Pakt Media

Dolina Soče je eno od prizorišč snemanja nove hollywoodske televizijske serije The Wheel of Time. To je po Zgodbah iz Narnije iz leta 2007 druga večja tovrstna produkcija pri nas, ki pa jo ustvarjalci pred javnostjo skrivajo, kolikor le morejo. Pričakovano kadre lovijo ob reki Soči.

Fantazijska dramska televizijska serija The Wheel of Time (Kolo časa) nastaja po istoimenski seriji romanov Roberta Jordana. Produkcijo vodita hiši Sony Pictures Television in Amazon Studios, ameriški velikan Amazon bo serijo tudi predvajal na plačljivem internetnem kanalu Prime Video. Vsaj prvi dve epizodi bo posnela nemška režiserka Uta Briesewitz.

Po poročanju hollywoodskih medijev se je snemanje začelo pretekli mesec, nekaj tednov pa se bo ekipa približno 300 ljudi mudila tudi v Zgornjem Posočju.

Premiero načrtujejo v Bovcu prihodnje leto konec junija, katera tuja smučarska superzvezdnica pa si bo film v naših krajih tudi ogledala, preberite na Delo.si.

Več iz rubrike

trendi

Kako se prepletata budizem in znanost

Znanstveniki vse bolj uporabljajo budistično modrost za razumevanje različnih raziskovalnih tem in človeškega stanja. Menihi in redovnice pa zavzeto srkajo najnovejše raziskave. Njihova vprašanja so …

trendi

Blagoslov in prekletstvo à la Michelin

O tem, kako podjetje, ki prodaja gume, odloča o usodi svetovne kulinarike.

trendi

Ženske se manj ličijo. Posledice se že čutijo

Japonsko luksuzno kozmetično podjetje Shiseido se spogleduje s kitajskim spletnim modelom, ki bi podjetju zagotovil rast po pandemiji. Trenutno časi niso rožnati.

trendi

Na dnu oceana poteka lov na minerale, vredne več bilijonov

Najzanimivejša prihodnost tehnologije za drone morda ne bo v zraku, po katerem bi dostavljali pakete za Amazon, ampak pod vodo, kjer bi pomagali odkrivati ogromno bogastvo.

Komentarji: