V Londonu prodana najdražja hiša kadarkoli v britanski zgodovini

Kupec je premožni kitajski poslovnež, o čigar poslih je znanega bore malo.
Fotografija: Dvorec s 45 sobanami je bil na prodaj vse od leta 2012.
Odpri galerijo
Dvorec s 45 sobanami je bil na prodaj vse od leta 2012.

Prodaja hiše za 262 milijonov dolarjev je senzacionalna novica, ki odmeva tudi med najbolj luksuznimi nepremičninskimi agencijami  na svetu. Po poročanju medijev gre za najdražjo prodano nepremičnino kadarkoli v zgodovini v Londonu in Veliki Britaniji na sploh.

Dvorec v središču Londona si je privoščil predsednik kitajske družbe Cheung Chung Kiu, ki pa je, kot poroča Bloomberg, za svoje nepremičnine že vajen plačevanja vrtoglavih zneskov. Londonska hiša s 45 sobami v Knightsbridgeu namreč sploh ni njegov najdražji nakup. Leta 2015 je kupil parcelo na v Hong Kongu za 656 milijonov dolarjev. V Veliki Britaniji Chung Kiu s svojim podjetjem CC Land Holdings deluje od leta 2016, to pa je njegov prvi nakup nepremičnine na Otoku.

Hiša se nahaja južno od Kensington Gardens, ima 45 sob, vključno z razkošnimi spalnicami in ekstravagantnimi jedilnicami, ki jih je zasnoval priznani francoski oblikovalec Alberto Pinto. V tem sedemnadstropnem dvorcu s pogledom na Hyde Park je nekoč živel milijarder in poslovnež Rafic Hariri, nekdanji libanonski premier, ki je bil umorjen leta 2005. Njen zadnji lastnik je bil princ Sultan bin Abdulaziz Al Saud, ki je umrl leta 2011, poročajo azijski mediji.

Bloomberg pa navaja, da o poslih kitajskega milijarderja ni veliko znanega, saj ne izven lokalnih kitajskih klubov. Kot navajajo so lokalni mediji poročali, da je del zasebnega poker kroga - kluba Big Two - ki vključuje tajkune kot so Joseph Lau iz kitajske družbe Estates Holdings Ltd.,  Hui Ka Yana iz skupine Evergrande skupine in Henryja Chenga iz New World Development Co.

 

Več iz rubrike