Tudi Puma bo imela svojo pametno uro

Na trg prihaja še ena v nizu; pametna ura, ki bo lažja in za odtenek cenejša. Puma stopa na trg velikih, a tudi trg pametnih ur postaja vedno večji.
Fotografija: Puma se s svojo pametno uro pridružuje velikanom. Foto: Puma
Puma se s svojo pametno uro pridružuje velikanom. Foto: Puma

Nemški ponudnik športnih oblačil Puma je na berlinski konferenci IFA povedal, da v sodelovanju z ameriškim proizvajalcem ročnih ur Fossil, pripravlja svojo pametno uro. Delovala bo s Qualcommovim čipom Snapdragon Wear 3100 in Googlovim operacijskim sistemom Android.

Pri Pumi poudarjajo, da bo ura v primerjavi z drugimi veliko lažja, saj bo okvir narejen iz aluminija in najlona, pas pa bo silikonski, da se uporabnik ne bo pretirano potil pod njim. Uro so naredili v prvi vrsti za profesionalne športnike.

»Ponosni smo na našo prvo pametno uro, ki bo športnikom omogočala spremljanje napredka po posameznem treningu,« je povedal Adam Petrick, glavni direktor Pume.

Puma z izdelkom stopa v visokokonkurenčni prostor, ki ga obvladujejo Apple, Samsung in Fitbit. A prostora, verjamejo, je še dovolj, saj bo menda samo letos na trg odposlanih 92 milijonov pametnih ur, do leta 2023 pa v raziskovalnem centru IDC napovedujejo, da bo število preseglo 132 milijonov, piše spletni CNBC.

Pumina pametna ura bo na trg stopila novembra, možno jo bo dobiti v treh barvah in bo cenejša od Applove in Samsungove. Bo to dovolj za preboj na že tako nasičen in visokokonkurenčni trg pametnih ur?

Več iz rubrike

Komentarji: