Trg pametnih telefonov stagnira, na obzorju ni rešitve

Ljudje pa se namesto nakupa novih pametnih telefonov raje poslužujejo vzdrževanja sedanjih ali nakupa cenejših modelov. 

Apple, Samsung in Google so pretekli teden razkrili svoje finančne podatke, ki rezultirajo,  da je vse težje prodati pameten telefon. Že zadnje lansko četrtletje je napovedalo trend padcev v panogi, v letošnjem letu pa se ta trend nadaljuje.

Razlog za to so višje cene mobilnih telefonov zaradi stroškov za izboljšave, ljudje pa se namesto nakupa novih pametnih telefonov raje poslužujejo vzdrževanja sedanjih ali nakupa cenejših modelov.

Apple se proti padcu dobička (letos so prodali za 17 odstotkov manj pametnih telefonov kot v istem obdobju lani) bori z osredotočanjem na nove storitve, kot sta Apple Pay ali Apple TV Plus.

Tudi na Samsungu se lotevajo novih projektov, trenutno stavijo na razvoj 5G tehnologije in na mobilnike s prepogljivim zaslonom.

Tuji novinarji trdijo, da z novimi poslovnimi modeli noben od njiju ne more popolnoma nadomestiti počasnega upada svetovnega trga pametnih telefonov ter polagajo upe na trend, ki še ni popolnoma zlezel pod kožo potrošnikom: očala z razširjeno resničnostjo.

Opozarjajo, da javnost še ni pripravljena na to in naj tehnološki velikani še nekaj časa ne računajo na veliki prodor VR-očal med množice.
 
Več iz rubrike