Svetovna glasbena smetana uporablja slovensko platformo

Gre za platformo Viberate, ki povezuje glasbenike z organizatorji dogodkov, agenti in ostalimi deležniki glasbene industrije. Aplikacije pa ne uporabljajo le slovenski ali evropski glasbeniki, temveč tudi zvezde svetovnega kova, kot so The Chainsmokers, Robbie Williams, Showtek, Noisia in RedFoo.
Fotografija: V letošnjem letu so v podjetju razvili tudi festivalske aplikacije za največje glasbene dogodke v regiji. Foto arhiv podjetja
Odpri galerijo
V letošnjem letu so v podjetju razvili tudi festivalske aplikacije za največje glasbene dogodke v regiji. Foto arhiv podjetja

Platforma Viberate, kjer ima svoje profile že več kot milijon glasbenikov, prizorišč, koncertov in festivalov namreč odpira nove možnosti za sodelovanja in promocijo na globalnem področju.

Vsi podatki o glasbenikih, prizoriščih in dogodkih so dosegljivi brezplačno na Viberate.com, v prihodnjem letu pa bo podjetje predstavilo tudi strokovno orodje za glasbene profesionalce, ki bo omogočilo zaznavanje hitrorastočih glasbenikov in vpogled v trende.

V podjetju, ki je nastalo leta 2015 na pobudo Mateja Gregorčiča, Vasje Vebra in Uroša Umeka (DJ Umek), je danes v Sloveniji zaposlenih več kot 60 ljudi, ki sodeluje z več kot 1000 zunanjimi sodelavci.

Pred kratkim se je podjetje predstavilo na največjem tehnološkem dogodku na svetu, TechCrunch Disrupt v San Franciscu. Tam poželi veliko zanimanja tako med potencialnimi investitorji kot tudi med predstavniki velikih globalnih podjetij, s katerimi se že pogovarjajo o potencialnih partnerstvih. 

V letošnjem letu so v podjetju razvili tudi festivalske aplikacije za največje glasbene dogodke v regiji, kot so MetalDays, PunkRock Holiday ter Sea Dance in No Sleep Festival, ki ju vsako leto pripravljajo organizatorji Exit festivala.

“Viberate gradimo z vizijo postati ključna globalna mreža glasbenikov in glasbenih profesionalcev, hkrati pa se želimo uveljaviti kot standard v glasbeni industriji,” pravi Matej Gregorčič, eden od ustanoviteljev in direktor podjetja.

Ustanovitelji platforme. Foto arhiv podjetja
Ustanovitelji platforme. Foto arhiv podjetja

Več iz rubrike

Komentarji: