#SpoznavamoSkupaj: Naj ozadje na iPhonu oživi

Zakaj bi sploh fotografirali z »živimi slikami«? Ste vedeli, da se ob prvem dotiku ekrana lahko odvrtijo prav te posnete kratke zgodbe, ki ste jih ujeli s svojim mobilcem?
Fotografija: Ko žive slike skočijo z ekrana.
Odpri galerijo
Ko žive slike skočijo z ekrana.

Ozadje na vašem telefonu najverjetneje zapolnjujejo tisti ljudje, ki vam pomenijo največ, ali pa ob pogledu nanj zagledate trenutek, ki si ga želite zapomniti za vedno, lahko vas iz njega navdihuje mesto ali pokrajina z zadnjega potovanja. V vsakem primeru ima ozadje na mobilnem telefonu pomembno vlogo - vas pomiri, ustvari občutek varnosti, se ob pogledu nanj nasmejite ...

Pa ste vedeli, da se ob dotiku ekrana lahko zavrtijo tudi »žive slike« (ang. Live Photos), ki ste jih ujeli s svojim mobilcem? Kako jih oživiti še na mobilnem ozadju vašega iPhona?
 
  1. Pritisnite Settings.
  2. Pritisnite Wallpaper.
  3. Izberite Choose a New Wallpaper.
  4. Izberite album Live Photos.
  5. V albumu izberite željeno fotografijo.
  6. Pritisnite Set.
  7. Izberite med Set Lock Screen in Set Home Screen ali izberite obe možnosti.
  8. To je to.

Zakaj bi sploh uporabljali funkcijo Live Photos? Zdaj veste.
Zakaj bi sploh uporabljali funkcijo Live Photos? Zdaj veste.


Zdaj boste ob nekajsekundnem dotiku ekrana svojega mobilca zagledali gibljive slike, ki naj vam prikličejo na obraz še večji nasmeh. In še nekaj, zdaj vsaj vemo, zakaj funkcijo Live Photos sploh uporabljati. :)

Več iz rubrike

trendi

Kako se prepletata budizem in znanost

Znanstveniki vse bolj uporabljajo budistično modrost za razumevanje različnih raziskovalnih tem in človeškega stanja. Menihi in redovnice pa zavzeto srkajo najnovejše raziskave. Njihova vprašanja so …

trendi

Blagoslov in prekletstvo à la Michelin

O tem, kako podjetje, ki prodaja gume, odloča o usodi svetovne kulinarike.

trendi

Ženske se manj ličijo. Posledice se že čutijo

Japonsko luksuzno kozmetično podjetje Shiseido se spogleduje s kitajskim spletnim modelom, ki bi podjetju zagotovil rast po pandemiji. Trenutno časi niso rožnati.

trendi

Na dnu oceana poteka lov na minerale, vredne več bilijonov

Najzanimivejša prihodnost tehnologije za drone morda ne bo v zraku, po katerem bi dostavljali pakete za Amazon, ampak pod vodo, kjer bi pomagali odkrivati ogromno bogastvo.

Komentarji: