Soho House v Berlinu

Daily Mail je za najbolj vročo točko nemškega mesta Berlin označil trendovski hotel, v katerem trčijo skupaj prestiž, urbana alternativa in bogata zgodovina.
Fotografija: Soho House
Odpri galerijo
Soho House

Če ste popotnik bolj preudarne vrste, je to prostor, kjer se boste počutili odlično. Zgodovina hiše, ki stoji v strogem centru mesta, sega v začetek 20. stoletja, ko so jo uporabljali za skladišče, nato pa je postala sedež vodstva nacistične organizacije Reich Jungen. Hotel pogosto gosti zabave v okviru nemških tednov mode, filmskih festivalov, kot je Berlinale, kulturnih dogodkov, kot so Art Week, Gallery Week; . postal je dom za nekaj dni tudi Georgeu Clooneyju, Adele, Madonni, Davidu Beckhamu, Robertu D. Juniorju in drugim.

V njeni retro notranjosti najdemo poleg 65 sob in 24 apartmajev tudi razvpit nočni klub, večerni bar, teraso z bazenom, telovadnico, SPA, ljubko kavarno, prostor za delo, prestižno italijansko restavracijo Cecconi (edina tovrstna restavracija v Nemčiji), trgovino z dizajnerskimi izdelki, glasbeni kotiček z najbolj ekstravagantnimi ploščami ter zaseben kino. Pri opremljanju je imel veliko besede veliki angleški umetnik Damien Hirst, katerega delo daje lobiju izjemen pečat – na izpostavljenemu v steno vbitem kamnu z rdečim sprejem narejen pankovski napis "Soho Haus Berlin«.

»Ustvarili smo dom za goste, ko so stran od doma. Brez izumetničenih dodatkov, le iskrena gostoljubnost in malo umetniške žilice,« je ob našem obisku povedal direktor odnosov z javnostmi za Evropo Dominic Hofer. Stavba pripada večji verigi Soho, katerih hotele lahko najdete tudi v New Yorku, Hollywoodu, Malibuju, Čikagu, Torontu, Istanbulu, Londonu in Barceloni. Bivanje v Soho House znaša od 200 evrov dalje, restavracija pa je odprta tudi za nečlane.

Več iz rubrike